Bekijk hier de lijst van lijst van gespecialiseerd kinesitherapeuten binnen de arterioveneuze, lymfatische en oncologische kinesitherapie

Wat leer je in deze postgraduaat opleiding? 

Deze opleiding is speciaal bedoeld voor kinesitherapeuten en gezondheidswerkers die zich willen specialiseren in arterioveneuze aandoeningen, lymfatische ziektes en kankerrevalidatie. Nadien ben je deskundig in zowel preventie als behandeling. Je maakt kennis met diverse vasculaire pathologieën en complicaties die kunnen optreden bij kanker(behandelingen) en scherpt je professionele vaardigheden hierin aan.

Bekijk het studieprogramma

 

De troeven van onze postgraduaat opleiding

  • Je wordt een expert in de preventie en behandeling van vasculaire pathologieën en de complicaties van (kanker)behandelingen. 
  • Het postgraduaat is een praktijkgerichte en wetenschappelijk onderbouwde studie. Alle theorie is onmiddellijk toepasbaar in concrete casussen, stages en in het werkveld.
  • Je kan deze studie makkelijk combineren met je job. Elke module bestaat uit 4 intensieve dagen op donderdag en zaterdag, georganiseerd tijdens 1 semester.
  • Deze opleiding is geaccrediteerd door Pro-Q-Kine.
  • Er is een nauwe samenwerking met de beroepsvereniging, o.a. voor de organisatie van de module ‘oncologie’. Bij het behalen van deze module, wordt ook het label KineCoach® Oncologie toegekend.

Ontdek alle troeven van de VUB

Een VUB-student aan het woord over de opleiding

 
  • Katleen Wauters | Kinesitherapeut 

    "Als kinesitherapeut krijg je vaak vragen van de oncologische patiënten over beweging, voeding, de gevolgen van hun behandelingen. Tijdens de opleiding komen docenten vanuit verschillende specialisaties aan bod ( oncologen, diëtisten, psychologen, chirurgen, kinesitherapeuten,…), dit vond ik de meerwaarde van de opleiding. Je krijgt een breder beeld op de situatie en kan zo tegemoet komen aan de vragen van de patiënten en je kan de behandeling afstellen op hun noden."

Na je studie

Hoe behandel je arteriële, veneuze en lymfatische stoornissen? Beter nog, hoe kan je ze vermijden? Met dit postgraduaat help je jouw patiënten met de nevenwerkingen van hun kankerbehandeling. Denk bijvoorbeeld aan aandoeningen als lymfoedeem na borstkanker of chronische veneuze insufficiëntie. Voor diverse revalidaties kunnen ze bij jou terecht. Ook over de revalidatie na plastische heelkunde of als gevolg van atherosclerose, deel je graag je kennis.

Ontdek je beroepsmogelijkheden

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht