Wat leer je in de opleiding? 

Onderzoek doen naar nieuwe moleculen en materialen met bijzondere eigenschappen in universitaire of openbare onderzoekinstituten of industriële labo’s? Meewerken aan energiezuinige en milieuvriendelijke materialen en processen? Je inzicht in de interacties tussen chemische producten en het leefmilieu toepassen om actuele problemen op te lossen? Als je hiervan enthousiast wordt, dan is deze opleiding zeker iets voor jou! Bovendien heb je veel vrijheid om het programma aan te passen aan jouw interesses en kan je een deel van je opleiding in het Engels of in het buitenland volgen.

Bekijk het studieprogramma 

 

De troeven van onze opleiding Chemie

  • Zonder er bij stil te staan, komen we elke dag in aanraking met chemie. Alle stoffen op aarde en alle voorwerpen die je rondom je ziet, bestaan uit een fascinerend spel van atomen en moleculen.
  • Chemie heeft een ongelooflijk maatschappelijk belang. Veel modern comfort en maatschappelijk welzijn hebben we te danken aan het werk van scheikundigen.
  • De chemie staat voor grote uitdagingen: er is steeds meer nood aan economisch verantwoorde, energiezuinige en milieuvriendelijke productiemethoden. Een een grondige kennis van moleculen en hun reacties is daarvoor essentieel.

Ontdek alle troeven van de VUB 

Na je studie

Zorg, industrie of overheid? Je kan in heel wat sectoren een job vinden met een chemiediploma. De meeste afgestudeerde masters bouwen een loopbaan uit in de chemische, agrochemische of farmaceutische industrie. Hun functies daar zijn heel uiteenlopend: in research en productie, maar ook in verkoop en management. Je vindt ook veel chemici in overheidslaboratoria voor de controle en het onderzoek van eetwaren, drinkwater, radioactieve straling, afvalstoffen en andere milieuaspecten. En tot slot kan je als chemicus ook in medische laboratoria, ziekenhuizen en apotheken aan de slag.

Ontdek je beroepsmogelijkheden

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht