Is Geneeskunde iets voor jou?

Wil je weten of de opleiding Geneeskunde bij je past? Ontdek het via onderstaande informatie en activiteiten.

Wat houdt deze opleiding in?

Mensen genezen en levens redden, dát is jouw droom. Maar om arts te worden, is er meer nodig dan alleen een roeping. Eerst en vooral: een stevige basis wetenschappen. Voeg daar nog een analytische geest en uitstekende communicatieve vaardigheden aan toe. Je zal als arts vaak beslissingen moeten nemen met soms verstrekkende gevolgen. Daarom staan we in de opleiding ook stil bij ethiek en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ben je nog altijd enthousiast aan het knikken? Dan is Geneeskunde echt je ding.

Ontdek het studieprogramma 

Dit is wat studenten en alumni vinden van de opleiding:

 

Waarom studeren aan de VUB?

Studeren aan de VUB levert je meer op dan alleen een diploma. Je leert met een open blik en vrij van vooroordelen naar de wereld te kijken. Je scherpt je kritische denkvermogen aan en leert je mening te uiten. En je engageert je om, naast je studies, deel te nemen aan zinvolle maatschappelijke projecten die van de wereld een betere plek maken. Kortom, bij de VUB geef je vorm aan je identiteit. Aan wie je vandaag bent en morgen wil zijn.

Ontdek de troeven van onze universiteit

Werken en studeren combineren

Helaas, aan de VUB is het niet mogelijk om de opleiding Geneeskunde te volgen in avondonderwijs.

Studeren in het buitenland

Tijdens je opleiding kan een buitenlandse ervaring je persoonlijke ontwikkeling verrijken. We bieden deze optie dan ook aan voor wie Geneeskunde studeert aan de VUB. 

Nogal wat studenten kiezen bijvoorbeeld voor een contrastrijke combinatie van een stage in een Europees ziekenhuis en een stage in Afrika of het Verre Oosten. Wil je meer weten over (buitenlandse) stages bij de Geneeskunde? Check ons platform mastergeneeskunde.be voor alle praktische info en ervaringen van onze masterstudenten.  

Meer over studeren in het buitenland