Na je studie

Met je master-na-master in de Industriële Farmacie op zak kan je heel wat richtingen uit binnen de farmaceutische industrie. Er is natuurlijk de productie van geneesmiddelen, de kwaliteitscontrole ervan en de ontwikkeling van galenische vormen.

Maar VUB-alumni gaan ook aan de slag in de experimentele en klinische farmacologie, in regulatory affairs, of als product- en salesmanager, clinical associate, medical writer, ... Uitdagingen bij de vleet!

Wat heb je geleerd?

In deze master-na-masteropleiding leer je de processen voor de bereiding en productie van geneesmiddelen op industriële schaal begrijpen. Daarnaast krijg je alles mee om processen voor de kwaliteitscontrole van geneesmiddelen op te zetten en op te volgen. Last but not least: je leert ook alle vaardigheden om te helpen bij klinische studies of marketing- en salesprojecten.

Wist je dat we soms ook farmacologen zoeken aan de VUB?

Je leest het goed. Een boeiende en zinvolle carrière uitbouwen als industriële farmacoloog: het kan ook bij jouw alma mater. Wij zijn een grote organisatie en zoeken daarom naar heel diverse profielen. 

Ontdek welke vacatures momenteel openstaan

Sluit je aan bij onze community van oud-studenten

Als je afstudeert aan de VUB behoor je tot een uniek netwerk van 75.000 oud-studenten (ook wel alumni genoemd) die klaarstaan om te bouwen aan een betere toekomst. Wij doen dit door zoveel mogelijk ervaringenideeën en andere vormen van kennis uit te wisselen om samen de dingen beter te doen. In onze job, in ons leven én ook daarbuiten, in de wereld.

Kortom, een VUB-diploma levert je niet alleen een sterk visitekaartje op de arbeidsmarkt op, maar ook een netwerk waar je op kan bouwen om je eigen professionele ambities waar te maken en het verschil te maken in de wereld. Meer redenen nodig? We sommen er enkele voor je op.

Proclamatie van Recht en Criminologie aan de VUB

... het loont de moeite!

  • Voordelen op en naast de campus. Een BasicFit-jaarabonnement tegen halve prijs, studententarief in de Resto... Oud-student zijn loont met het digitale alumnipas.
  • Hulp bij het solliciteren. Als pas afgestudeerde alumnus is het soms nog even zoeken om je weg te vinden op de arbeidsmarkt. Wij helpen je bij het maken van een vliegende start.
  • Netwerken. Word lid van je facultaire- of opleidingsalumnivereniging. Zo ben je mee met de ontwikkelingen binnen je vakgebied en de laatste netwerkevents.
  • Inspiratie voor je eigen carrière. Zoek je een job die aansluit bij jouw passies? Lees de carrièreverhalen en -tips van oud-studenten en ontdek de mogelijkheden per diploma.
  • Onze vervolgopleidingen. Onze samenleving en arbeidsmarkt staan niet stil. Onze vervolgopleidingen houden je kennis en vaardigheden relevant. Je leven lang.