Wat leer je in de opleiding? 

Tijdens deze opleiding maak je uitgebreid kennis met de essentie van het internationaal en Europees Recht. Na afloop kan je professioneel aan de slag bij diplomatieke diensten, internationale organisaties en Europese instellingen. De VUB creëerde een uniek programma: je krijgt hoofdzakelijk les in het Nederlands, je kan keuzevakken volgen in het buitenland en we onderhouden een nauwe band met de Brusselse Europese instellingen. Je hebt trouwens geen achtergrond in internationaal recht nodig om deze studie te kunnen volgen.

De master-na-masteropleiding in het Internationaal en Europees Recht is een specialisatie die je kan volgen als je al een masterdiploma in de Rechten hebt. Het programma bestaat uit een deel verplichte vakken en een deel keuzevakken. De keuzevakken kies je zelf en vormen de basis voor je verdere profilering.

Bekijk het studieprogramma 

 

De troeven van onze opleiding Internationaal en Europees recht.

  • Je maakt uitgebreid kennis met het internationaal en Europees recht.
  • Ons flexibele programma biedt je de mogelijkheid om keuzevakken te volgen bij onze internationale partnerinstellingen in Chili of de Verenigde Arabische Emiraten.
  • We maken dankbaar gebruik van onze unieke locatie in hartje Brussel om regelmatig de EU-instellingen te bezoeken. Daarnaast staan er uitstappen naar Den Haag en Genève op je programma.

Ontdek alle troeven van de VUB

VUB-studenten aan het woord over de opleiding

 
  • Claudia Gomez-Valades Y Gonzalez | Studente Rechten

    "Ik ben blij dat ik de kans kreeg om op groepsuitstap naar Abu Dhabi te gaan. Ik leerde er veel bij over klimaatrecht en mijn eindpaper werd nadien ook nog eens gepubliceerd! Het bleek echt een ideale kans om mijn medestudenten én een andere cultuur beter te leren kennen. Zo bezochten we onder andere het paleis Qasr al Watan, de Al Khatim woestijn en de Sheikh Zayed-moskee."

Na je studie

Als je jezelf later in een internationale omgeving ziet werken, is deze opleiding een aanrader. Onze alumni vind je in de meest uiteenlopende organisaties. Denk bijvoorbeeld aan federale, gewestelijke of communautaire overheidsdiensten, Europese en internationale organisaties, niet-gouvernementele instellingen, advocatenkantoren en bedrijven.

Ontdek je beroepsmogelijkheden

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht