Na je studie

Als master in het Management en het Beleid van de Gezondheidszorg heb je alles in huis om een leidinggevendebeleids- of onderzoeksfunctie op te nemen. Het praktijkgerichte karakter van de opleiding zorgt ervoor dat je snel inzetbaar bent.

Wat heb je geleerd?

Als master in Management en het Beleid van de Gezondheidszorg ken je de begrippen en wetenschappelijke referentiekaders om gezondheid en gezondheidszorg met al zijn ontwikkelingen te bestuderen vanuit een multidimensionele en multidisciplinaire invalshoek.

Ook de organisatie en regelgeving, instellingen en structuur, kwaliteitszorg, managementprocessen en beleidsprocessen in de gezondheidszorg in België en Vlaanderen kennen geen geheimen meer voor jou.

Dankzij al die kennis kan je vanuit een leiders-, beleids- of onderzoeksfunctie de gezondheidszorg van morgen mee uittekenen.

 

Verder studeren

Wil je na het behalen van je masterdiploma nog even verder studeren alvorens je het werkveld intrekt? We bieden meer dan 20 master-na-masteropleidingen en heel wat postgraduaten aan die je academische kennis nog meer verbreden en/of verdiepen. Ook doctoreren behoort tot jouw opties. Een ruim en bijzonder hoogwaardig aanbod. En dus een extra troef op je cv. Enkele mogelijke vervolgopleidingen.

Welke beroepen kan je uitoefenen?

Heel wat afgestudeerden gaan aan de slag in ziekenhuizen, revalidatiecentra, centra voor geestelijke gezondheidszorg, OCMW's, de thuiszorg, noem maar op.

Daarnaast kan je ook terecht bij openbare besturen en adviesorganen van de gemeentelijke, provinciale, Vlaamse of federale overheid, verzekeringsinstellingen, ziekenfondsen, beroepsorganisaties, werkgevers- en werknemersorganisaties, patiëntenorganisaties en onderwijs- en onderzoekinstellingen.

Wist je dat we soms ook managers en beleidsmedewerkers in de gezondheidszorg zoeken aan de VUB?

Je leest het goed. Een boeiende en zinvolle carrière uitbouwen: het kan ook bij jouw alma mater. Wij zijn een grote organisatie en zoeken daarom naar heel diverse profielen. 

Ontdek welke vacatures momenteel openstaan

Sluit je aan bij onze community van oud-studenten

Als je afstudeert aan de VUB behoor je tot een uniek netwerk van 75.000 oud-studenten (ook wel alumni genoemd) die klaarstaan om te bouwen aan een betere toekomst. Wij doen dit door zoveel mogelijk ervaringenideeën en andere vormen van kennis uit te wisselen om samen de dingen beter te doen. In onze job, in ons leven én ook daarbuiten, in de wereld.

Kortom, een VUB-diploma levert je niet alleen een sterk visitekaartje op de arbeidsmarkt op, maar ook een netwerk waar je op kan bouwen om je eigen professionele ambities waar te maken en het verschil te maken in de wereld. Meer redenen nodig? We sommen er enkele voor je op.

Proclamatie van Recht en Criminologie aan de VUB

... het loont de moeite!

  • Voordelen op en naast de campus. Een BasicFit-jaarabonnement tegen halve prijs, studententarief in de Resto... Oud-student zijn loont met het digitale alumnipas.
  • Hulp bij het solliciteren. Als pas afgestudeerde alumnus is het soms nog even zoeken om je weg te vinden op de arbeidsmarkt. Wij helpen je bij het maken van een vliegende start.
  • Netwerken. Word lid van je facultaire- of opleidingsalumnivereniging. Zo ben je mee met de ontwikkelingen binnen je vakgebied en de laatste netwerkevents.
  • Inspiratie voor je eigen carrière. Zoek je een job die aansluit bij jouw passies? Lees de carrièreverhalen en -tips van oud-studenten en ontdek de mogelijkheden per diploma.
  • Onze vervolgopleidingen. Onze samenleving en arbeidsmarkt staan niet stil. Onze vervolgopleidingen houden je kennis en vaardigheden relevant. Je leven lang.