Wat leer je in de opleiding? 

Naast theoretische kennis besteden we tijdens de opleiding aandacht aan de soft skills die je nodig hebt in dit vakgebied. Denk bijvoorbeeld aan communicatievaardigheden en conflictvermijdend en -oplossend bemiddelen. Na je studies ben je een expert in de interdisciplinaire en contextuele benadering van problemen die je kan tegenkomen in het notariële werkveld. Je kan dan ook zelfstandig aan de slag in een notariskantoor of notariële instelling.

Bekijk het studieprogramma 
 

De troeven van onze opleiding Notariaat

Brussel is de ideale stad voor een specialisatie in het Notariaat: je vindt er alle wetgevende en uitvoerende machten van ons land. Tijdens je opleiding verdiep je je natuurlijk ook in de verschillen qua regelgeving tussen de 3 gewesten en gemeenschappen. Een tweede troef is de flexibiliteit. We voorzien digitale opnames van de hoorcolleges en zetten sterk in op blended learning. Zo kan je je studie combineren met een job en/of gezin. Het vak Vereffening en Verdeling is tot slot een uitstekende voorbereiding op de werkpraktijk.

Ontdek onze algemene troeven 

VUB-studenten aan het woord over de opleiding
 
  • Bruno Luyten | Student Notariaat
    "In mijn loopbaan als advocaat en als magistraat is deze erg praktijkgerichte opleiding van onschatbare waarde gebleken. Ook als je geen notaris wil worden, is dit een nuttige aanvulling op een rechtendiploma."

Na je studie

Een masterdiploma Notariaat is een must om een notariële functie of activiteit in een notariskantoor of notariële instelling uit te oefenen. Maar ook voor advocaten, magistraten, ambtenaren en juristen van financiële instellingen kan dit een interessante opleiding zijn. Je doet namelijk uitgebreide kennis op van (internationaal) privaatrecht, fiscaal recht, vennootschapsrecht, vermogensbeheer en -planning en vastgoedtransacties. De jobmogelijkheden na deze masteropleiding zijn dan ook heel divers.

Ontdek je beroepsmogelijkheden  
 

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht