Is Psychologie iets voor jou?

Wil je weten of de opleiding Psychologie bij je past? Ontdek het via onderstaande informatie en activiteiten.

Wat houdt deze opleiding in?

Wil jij ontdekken hoe gevoelens, gedachten en menselijk gedrag ontstaan? Maar ook een impact hebben en mensen helpen? Dan is psychologie dé opleiding voor jou. Des te meer als je graag met mensen werkt en je je zowel kan inleven in probleemsituaties, als afstand kan nemen en luisteren. Je leert in onze psyche kijken, zowel in theorie als in de praktijk. Zo onthul je wat ons allen drijft.

Ontdek het studieprogramma

Dit is wat studenten en oud-studenten vinden van de opleiding:

  • Chiran Smedts | Student Psychologie

    "'Psychologie heeft me geleerd om anders te denken en situaties vanuit een ander perspectief te bekijken. Dat zijn essentiële kwaliteiten die ik daarna, in mijn professionele carrière, ben blijven gebruiken."

     
  • Sarah Verlinden | Oud-student Psychologie

    "Het menselijke brein en de psychologische ontwikkeling fascineerden me al langer. Ik wilde mensen helpen om hun weg te vinden in de maatschappij en in het leven."

 

Waarom studeren aan de VUB?

Studeren aan de VUB levert je meer op dan alleen een diploma. Je leert met een open blik en vrij van vooroordelen naar de wereld te kijken. Je scherpt je kritische denkvermogen aan en leert je mening te uiten. En je engageert je om, naast je studies, deel te nemen aan zinvolle maatschappelijke projecten die van de wereld een betere plek maken. Kortom, bij de VUB geef je vorm aan je identiteit. Aan wie je vandaag bent en morgen wil zijn.

Ontdek de troeven van onze universiteit

Werken en studeren combineren

Aan de VUB heb je de mogelijkheid om de opleiding Klinische Psychologie in avondonderwijs te volgen, al dan niet via het modeltraject of via een studietraject op maat. Daarnaast kan je rekenen op heel wat andere tegemoetkomingen om de combinatie van werken en studeren mogelijk te maken: van studieadvies tot opleidingsverlof en opleidingscheques. Voor de afstudeerrichting Arbeids- en Organisatiepsychologie wordt geen avondprogramma voorzien.

Ontdek alle info voor werkstudenten

Studeren in het buitenland

Tijdens je opleiding kan een buitenlandse ervaring je persoonlijke ontwikkeling verrijken. We bieden deze optie dan ook aan voor wie Psychologie studeert aan de VUB. Zo kan je op internationale uitwisseling, bijvoorbeeld een semester naar Berlijn, Firenze, Tilburg, Madrid of Coimbra. Zo ontdek je hoe gedrag ook van land tot land verschilt.

Meer over studeren in het buitenland