Onderwijskwaliteit van de opleiding

Onderwijskwaliteit staat centraal aan de VUB. Dat zeggen we niet zomaar: we nemen regelmatig onze opleidingen vakkundig onder de loep om ze af te stemmen op de veranderende noden van onze studenten in een snel veranderende samenleving.

Onze troeven
  • Dit is een praktijkgerichte opleiding mét wetenschappelijke onderbouwing. Specialist-docenten en experten uit het werkveld reiken een gevarieerd hoogkwalitatief programma aan.

  • Wanneer je voor de opleiding kiest, scherp je je wetenschappelijke vaardigheden aan bovenop je therapeutische training. De lessen organiseren we op zorgvuldig gekozen momenten. Zo is deze studie maximaal toegankelijk voor werkstudenten.

  • Deze nieuwe state of the art opleiding is volledig in lijn met de officiële nationale (AXXON, BFSP) en internationale (IFSPT) competentieprofielen, zodat je het officiële statuut van sportkinesitherapeut kan verwerven. Na de 1-jarige opleiding voldoe je aan de hoogste internationale standaarden binnen dit vakgebied.

 
Bij wie peilen we naar de kwaliteit van onze opleidingen? 

Onze studenten krijgen tijdens hun academische loopbaan geregeld de kans om hun ongezouten mening te geven over de opleidingen. Onze proffen en assistenten geven dan weer aan hoe ze het werkveld zien evolueren, zodat we onze opleidingen daarop kunnen afstemmen. Ook bij onze oud-studenten en andere universiteiten in binnen- en buitenland peilen we naar de ontwikkelingen in het veld. Tot slot evalueert ook de visitatiecommissie de kwaliteit van onze opleiding.

 
Kwaliteitscyclus
Ontwikkelkansen

We gaan in dialoog met onze studenten om de opleiding te verbeteren en af te stemmen op hun noden en verwachtingen. Daarnaast volgen we nieuwe (inter)nationale trends in het vakdomein van dichtbij op, zodat de studenten steeds een gespecialiseerd en geactualiseerd programma aangeboden krijgen.

 
Meer weten over onderwijskwaliteit aan de VUB?
 

Check onze algemene visie