Op zoek naar een tutor?

Heb je moeite met een bepaald vak en zoek je extra ondersteuning in de vorm van bijles? Zoek je een ervaren medestudent die je helpt met het studeren en je begeleidt bij het maken van een studieplanning? Moet je een paper schrijven en kan je wel wat schrijftips gebruiken of iemand die je tekst grondig naleest? 

Vraag een tutor aan

Meld je aan voor de deadline. Hulp nodig bij de aanmelding?

Bekijk het filmpje Check de handleiding

  • Eerste semester: 1 december
  • Tweede semester: 1 mei
  • Tweede zit: 15 juli

     

Meld je aan

Vragen? Contacteer begeleiding@vub.be.

2022_Vrouwelijke universiteitsstudent werkt één op één met tutor_Klaslokaal_S_478412701

Welke tutoren zijn er?

Wanneer je een tutor aanvraagt, kan je kiezen uit volgende tutoren.

MILO-tutoren

MILO-tutoren zijn studenten voor wie tutoring een onderdeel is van hun curriculum. Dit kunnen studenten zijn uit de lerarenopleiding of studenten die het keuzevak (Leren van individuele leerlingen) opnemen. De begeleiding is kosteloos.

SBC-tutor

SBC-tutoren zijn studenten die geselecteerd werden op basis van hun studieresultaten of na suggestie van de betrokken docent en assistenten. De begeleiding is betalend met een maximum van 15 euro per uur. 

Financieel moeilijk? Contacteer Studiefinanciering

Honours program tutor

Honours program tutoren zijn studenten geselecteerd uit excellentieprogramma’s van de faculteit ES of PE. Binnen dit programma kiezen ze er bewust voor om tutoring op te nemen. De begeleiding is kosteloos.

Word zelf een tutor

Ben je op zoek naar een uitdagende bijverdienste waarmee je het verschil kan maken voor een medestudent en waar je voldoening uit haalt? Ben je met glans geslaagd voor (een van) je vakken en heb je het gevoel dat je die expertise kan delen? Ben je een krak in wiskunde of heb je een talenknobbel, en lees je graag papers na? Of wil je medestudenten ondersteunen rond studiemethode- en planning, academisch Nederlands of hun sociale/academische integratie? Dan kunnen wij je hulp goed gebruiken!

Stel je kandidaat als tutor en meld je aan. Hulp nodig met je aanmelding?

Bekijk het filmpje Check de handleiding

Meld je aan

Vragen? Contacteer begeleiding@vub.be.

Student met tutor in studiebegeleidingcentru op Campus Etterbeek

Eenmaal aangemeld, ontvang je vanuit Studiebegeleiding een uitnodiging tot een verplicht intakegesprek. Tijdens dit gesprek gaan we na voor welke vakken je hulp kan worden ingezet. Door je kandidaat te stellen ga je ermee akkoord dat we je studieresultaten bekijken. Zij vormen de basis voor het intakegesprek samen met jouw opvattingen over studeren en bijles geven.

  • Verbreed hierna je kennis via onze opleiding en word een ervaren Tutoring coach
  • Na 10 tutoring sessies kan je een Tutoring certificaat aanvragen. Een mooi extraatje op je c.v.!

Opgelet! Bijles geven is mogelijk een studentenjob als huispersoneel. Meer info over dit statuut en regelgeving vind je hier.