Wat leer je in de opleiding? 

De insteek van de opleiding is theoretisch, maar je krijgt ook heel wat toegepaste vakken zoals marketing en management. Zo bereiden we je voor op een bedrijf opstarten, ontwikkelen en aansturen. In Toegepaste Economische Wetenschappen houden we ook altijd voor ogen dat economie een humane wetenschap is. Daarom is er ook heel wat aandacht voor sociologie, recht en psychologie. Tot slot is een goede talenkennis onontbeerlijk. Frans en Engels staan op het programma, maar je kan je talenkennis nog verder versterken door enkele vakken in het Engels of in het Frans (aan onze zusteruniversiteit ULB) te volgen of een semester in het buitenland te gaan studeren.

Economie, dat is ook keuzes maken. In je bachelor kan je keuzevakken nemen of een minor in een ander studiedomein volgen. Zo’n minor is handig als je later een tweede bachelordiploma wil halen, want dan moet je minder lang studeren.

Ga je voor een masterdiploma? Ook dan heb je heel wat opties. Om te beginnen kan je kiezen voor een Nederlandstalige of een Engelstalige master.
In de Nederlandstalige master van 1 jaar kies je 1 van deze 7 specialisaties:

 • Accountancy & Auditing
 • Finance
 • Management
 • Marketing
 • Economische Analyse
 • Onderwijs
 • Business Information Management
   

Zie je het internationaal? Volg dan de tweejarige Engelstalige Master in International Business. Je krijgt er onder meer de kans stage te lopen in een internationaal bedrijf of internationale instelling.

Bekijk het studieprogramma 

De troeven van onze opleiding TEW

 • Je verwerft een sterk cijfermatig inzicht, dankzij de vakken wiskunde en statistiek. Want dat ga je in je loopbaan vaak nodig hebben.
 • Je leert denken en handelen als een econoom, met vakken als Micro- en Macro-economie en Internationale monetaire economie. 
 • We bereiden je voor op de praktijk, met toegepaste vakken als marketing en management.  

Ontdek alle troeven van de VUB 

Na je studie

De opleiding is erg veelzijdig. Onze alumni zijn dan ook actief in de meest uiteenlopende sectoren, zoals het bank- en verzekeringswezen, de audit en consulting, maar ook in overheidsinstellingen en non-profitorganisaties. Ze werken in studiediensten, worden sales manager of verantwoordelijke van een personeelsdienst, anderen zijn analist in de marketing of op een productieafdeling. Kortom, deze brede vorming biedt heel veel jobmogelijkheden.

Ontdek je beroepsmogelijkheden

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht