Dé technologische & economische opleiding op academisch topniveau

Tijdens de opleiding handelsingenieur leer je in vijf jaar hoe je de bezieler van een onderneming wordt. Velen zijn je daarin voorgegaan, en daarom kan Solvay Business School bogen op een topnetwerk in het bedrijfsleven. Dat netwerk wordt opnieuw in de opleiding geïnvesteerd, zodat jij veel van de praktijk kan proeven. Ook veel van je docenten staan met één been in de privésectoren, met het andere in de aula. Gastcolleges van grote namen uit de financiële wereld en boeiende bedrijfsbezoeken kruiden je curriculum perfect af.

Welkom aan de Solvay Business School

De Solvay Business School, onderdeel van de Faculteit Sociale Wetenschappen en Solvay Business School, vindt zijn oorsprong in de opleiding handelsingenieur opgericht door Ernest Solvay in 1903. Een mooie en lange traditie van de mix tussen een technologische en economische opleiding die vandaag wordt voortgezet in alle opleidingen die de Solvay Business School aanbiedt. Nationale en internationale publieke instellingen en multinationale bedrijven hebben nood aan hoogopgeleide professionals met een uitstekende talenkennis en kritische open geest. Uiteraard is de hoofdstad van Europa de meest geschikte plaats om jezelf voor te bereiden op een lange, succesvolle carrière.

Wat leer je in de opleiding? 

Als handelsingenieur ben je wetenschapper en wereldburger. Je leert aan de VUB creatief denken om innovatieve oplossingen te vinden. Je krijgt daarom in de bachelorjaren natuurwetenschappen, technologie, wiskunde en statistiek. Op de VUB Main Campus studeren ook heel wat ingenieurs- en wetenschapsstudenten. In het vak Technologisch Ondernemerschap brengen we jullie samen om een bedrijfsplan uit te dokteren: een voorproefje van samenwerken in het bedrijfsleven. Je leert in Brussel, de hoofdstad van Europa, internationaal denken. Je krijgt economisch Frans en Engels en kan een jaar in het buitenland studeren.Bekijk het studieprogramma   

De troeven van onze opleiding handelsingenieur

Ondernemerschap is de rode draad door de opleiding handelsingenieur: je leert er de juiste beslissingen nemen en kansen voor commercieel succes opsporen. Je krijgt de kans om je kennis in de praktijk om te zetten door je in de masteropleiding bijvoorbeeld te specialiseren in jouw specifieke interessevelden. Dankzij de Solvay Business School heb je toegang tot een topnetwerk van alumni. Bovendien kan je rekenen op kwaliteitsvolle begeleiding van academici die in nauw contact staan met het bedrijfsleven en krijg je gastcolleges van grote namen uit de business. Dat zorgt ervoor dat je veel van de praktijk kan proeven. Studeren in de hoofdstad van Europa is een buitenkans voor wie geboeid is door economie, want je vindt er het hoofdkantoor van heel wat internationale bedrijven en beleidsinstellingen. We brengen je met die organisaties in contact, en je kan er ook een stage volgen.

Ontdek alle troeven van de VUB  

Na je studie

Handelsingenieur is een heel polyvalente opleiding, dus je kan bijna overal terecht. Onze afgestudeerden werken onder meer in banken en verzekeringsinstellingen, chemie, farmaceutica, consulting, auditing en reclame. Ze hebben daar operationele of strategische functies. Ook in verkoop, marketing en financiën vind je handelsingenieurs. Zowat een kwart van onze alumni stoot door tot het topmanagement.

Ontdek je beroepsmogelijkheden

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht