logo

MULTIDISCIPLINAIRE ARTERIO-VENEUZE, LYMFATISCHE EN ONCOLOGISCHE KINESITHERAPIE

Je bent kinesitherapeut of gezondheidswerker en je hebt een bijzondere interesse voor arteriële, veneuze en/of lymfatische pathologieën en hun multidisciplinaire therapie? Je wil expert worden in de deskundige preventie en systematische behandeling van arterio-veneuze en lymfatische aandoeningen? Dan is dit postgraduaat jou op het lijf geschreven!

Faculteit


Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie

Meer info

Heb je vragen?


Stuur ons een e-mailtje! We helpen je graag verder.

Contacteer ons

Hoe zit de opleiding in elkaar?

Het postgraduaat Multidisciplinaire arterio-veneuze, lymfatische en oncologische kinesitherapie  is dé academische opleiding voor gespecialiseerde gezondheidszorg van vasculaire aandoeningen en kankerrevalidatie.

De opleiding voorziet diepgaande kennis, grensverleggende inzichten en professionele vaardigheden voor de multidisciplinaire preventie en behandeling van vasculaire pathologieën en complicaties van kanker(behandelingen).

De opleiding biedt een kwalitatief antwoord op de stijgende vraag naar de inzetbaarheid van goed opgeleide therapeuten op de groeiende arbeidsmarkt.

Studiepunten

SP (Studiepunt): een studiepunt komt overeen met 25 tot 30 uren onderwijs-, leer- en evaluatieactiviteiten. Aan de Vrije Universiteit Brussel komt een SP overeen met een ECTS (de Europese norm voor het transfereren van studiepunten).

Flexibel programma?

Het postgraduaat wordt georganiseerd onder de vorm van modules, zoals daar zijn de summer-, winter-, spring- en autumnschool, evenals een wetenschappelijk luik en de mogelijkheid tot stage. De modules bestaan telkens uit 4 intensieve dagen, op donderdag en zaterdag, georganiseerd binnen een semester. De modules houden elk 3 à 5 ECTS-credits in en zijn geaccrediteerd door pro-q-kine.

Leerresultaten

Leerresultaten zijn de beoogde kennis en inzicht, vaardigheden en attitudes die je dient te beheersen na het afronden van een opleiding. Wil je meer weten over de specifieke leerresultaten van deze opleiding? Lees er hier meer over.

Onderwijskwaliteit


Aan de VUB vinden we goed onderwijs belangrijk. We zijn dan ook voortdurend bezig met het bewaken en verbeteren van de onderwijskwaliteit. Wil je meer weten over de kwaliteit van het onderwijs aan de VUB of ben je benieuwd naar de kwaliteit van een specifieke opleiding, lees hier dan meer.

Onderwijskwaliteit

Jobuitwegen

Word expert in de deskundige preventie en systematische behandeling van arteriële, veneuze en/of lymfatische stoornissen, alsook nevenwerkingen van kankerbehandelingen zoals ondermeer lymfoedeem na borstkanker, chronische veneuze insufficiëntie, revalidatie na vaatheelkunde ten gevolge van atherosclerose, revalidatie na plastische heelkunde, …

Careercenter


INDIVIDUEEL ADVIES ROND CV’S, GESPREKSTRAINING EN JOBMOGELIJKHEDEN. OOK TIJDENS JE STUDIES!

Check de website

Doctoreren?


VUB TELT DRIE DOCTORAL SCHOOLS TER ONDERSTEUNING VAN DOCTORANDI. ZE HEBBEN TOT DOEL JUNIOR-ONDERZOEKERS TE STIMULEREN EN TE PROMOTEN VIA WORKSHOPS, SEMINARIES, MASTER CLASSES, …

Dr in spe

Meer weten over onze alumni

Meer info

Volg de VUB

Op LinkedIn

Een vliegende start

Hoe moet je inschrijven? Wat is het studiegeld? Hoe zit het met de terugbetaling via de KMO-portefeuille? 

 

administratie postgraduaat multidisciplinaire arterio-veneuze en lymfatische kinesitherapie


Lees het hier!