VUB Alumni Webinars - Find Your Professional Purpose

Het VUB alumninetwerk stoomt je klaar voor 'Het leven na de VUB'. Via een reeks van 11 Alumni Webinars (opgedeeld per faculteit, alsook één over 'Werken aan de VUB' en één over 'Werken in het buitenland') ontdek je inspirerende carrièreverhalen van VUB Alumni.

Elk webinar bestaat uit een panelgesprek, opgebouwd rond vijf vragenrondes:

• Hoe pak ik de zoektocht naar een eerste job aan?
  • Waar kan ik aan de slag met mijn diploma?
  • Hoe weet ik dat het tijd is voor een promotie? Of om te veranderen van job?
  • Welke professionele levenslessen van anderen kunnen mij helpen?
  • Hoe kan ik vanuit mijn job bijdragen tot een betere wereld?

Na elke vragenronde heb je de kans om vragen te stellen aan de sprekers via de chatfunctie.

Verwacht je dus maar aan een heleboel tips and tricks waarmee je zelf aan de slag kan om een geslaagde carrière uit te bouwen. Tegelijkertijd willen we je inspireren om ook vanuit je beroepskeuze bij te dragen tot de maatschappij. Want geef toe: of je nu bijna afstudeert, pas afgestudeerd bent óf al enige werkervaring op de teller hebt staan ... extra inspiratie is altijd welkom!

Dit format kwam tot stand in samenwerking met de Oudstudentenbond (OSB), het VUB Career Center en de facultaire alumniverenigingen.

Aan de VUB sta je er niet alleen voor. Ook na je studies blijven wij graag in verbinding met jou en helpen wij je graag op weg met jouw loopbaan. Samen bouwen we aan een uniek netwerk, klaar voor de toekomst!

#1 Alumni Letteren & Wijsbegeerte (afgelopen)

Tijdens het webinar peilden we naar het carrièreverhaal van deze vijf inspirerende VUB alumni ‘Letteren & Wijsbegeerte’:

Benieuwd naar wat zij te vertellen hadden? Wij sommen de vijf belangrijkste beroepslessen uit het gesprek nog even voor je op in dit artikel. Wil je het volledige webinar herbekijken? Klik hier (link volgt asap).

Dit panelgesprek werd mede mogelijk gemaakt door 'Alumni LW'.

Alvaro Avelar

Birgit Martens

Jonas De Keersmaecker

Isabel Vermote

Tine Mous

Vijf beroepslessen van VUB Alumni LW

Ontdek

#2 Alumni Psychologie & Educatiewetenschappen (afgelopen)

Tijdens het webinar peilden we naar het carrièreverhaal van deze vijf inspirerende VUB alumni 'Psychologie & Educatiewetenschappen':

Benieuwd naar wat zij te vertellen hadden? Wij sommen de vijf belangrijkste beroepslessen uit het gesprek nog even voor je op in dit artikel. Wil je het volledige webinar herbekijken? Klik hier (link volgt asap).

Stephanie De Wulf

Minne Huysmans

Bérénice Delwiche

Jolien Berbé

Frank Van der Elst

Vijf beroepslessen van VUB Alumni PE

Ontdek

#3 Alumni Working Abroad (finished)

Curious about working abroad? These panelists shared the good and the bad about the expat life:

Curious about what they had to say? We've resumed five tips that can come in handy if you're looking for an international working experience (article in Dutch). This panel is brought to you by Eutopia’s Career Ambassadors and will be in English.

Khadija Rejdy

Youssef Achoukhi

Nora Belhadi

Ricardo Alfaro

Dyana Floor

5 tips about working abroad

Discover (in Dutch)

#4 Alumni Sociale Wetenschappen (afgelopen)

Tijdens het webinar peilden we naar het carrièreverhaal van deze vijf inspirerende VUB alumni 'Sociale Wetenschappen':

Laurence Baeten

Kwinten Lambrecht

Rachida Aghallaj

Nathalie De Hertogh

Lindsay Theunis

Vijf beroepslessen van VUB alumni 'ES'

Thomas Hendrickx

Filis Zumbultas

Sam Ansloos

Birgit Wauters

Thomas Vandemeulebroeke

Schrijf je in voor dit webinar

#6 Alumni Geneeskunde & Farmacie (6 mei, 12u30-13u30) (NL)

Laat je inspireren over de carrièremogelijkheden van deze diploma's door ons toppanel!

Dit panelgesprek werd mede mogelijk gemaakt door de MOVUB (Medisch Oudstudenten VUB) & OSAB (Oudstudenten Apothekers Brussel).

Annick Dermine

Kristoff Verdonck

Birgit Mertens

Nick Deswaef

Hasret Ates

Schrijf je in voor dit webinar

#7 Alumni Lichamelijke Opvoeding & Kinesitherapie (6 mei, 18u-19u) (NL)

Dit panelgesprek werd mede mogelijk gemaakt door de OSLOK (Oudstudenten Lichamelijke Opvoeding & Kinesitherapie).

Arno Van den Abbeel

Heike Beckers

Ibrahim Emsallak

Lieselot Decroix

Gertjan Pauwels

Schrijf je in voor dit webinar

#8 Alumni Recht & Criminologie (11 mei, 12u30-13u30) (NL)

Dit panelgesprek werd mede mogelijk gemaakt door UBLA (University of Brussels Law Alumni).

Stefanie Debeuf

Bruno Luyten

Kristina Loguinova

Tom Bauwens

Aoife Moriarty

Britt De Pelsmaeker

Dimitri Terryn

Karolien van Imp

Fernando Suárez Groen

Nathalie Tonné

Jo Van Assche

Schrijf je in voor dit webinar

#10 Alumni Ingenieurswetenschappen (12 mei, 12u30-13u30) (NL)

Dit panelgesprek werd mede mogelijk gemaakt door BrEA (Brussels Engineering Alumni).

Pieter Minnebo

Peggy Sepanski

Roel Callebaut

Dieter Van Isterdael

Jan Van der Perre

Schrijf je in voor dit webinar

#11 Alumni over ‘Werken aan de VUB” (12 mei, 18u-19u) (NL)

Laat je inspireren door volgende alumni over een job en carrière aan de VUB!

De VUB laat je niet los? Mission accomplished!

Cheyma Al Mehraj

Dennis Hermans

Isabelle Selleslag

Kelly Van Hoorebeeck