logo

Stel je kandidaat voor de studentenraad! 

Ben jij een VUB’er die graag zijn eigen mening geeft? Vind je het belangrijk dat elke student gehoord kan worden op elk niveau binnen de universiteit? Zou je bovendien graag een sterk netwerk uitbouwen binnen de VUB? Stel je dan vanaf 22 februari kandidaat voor de studentenraad! 

De studentenraad bestaat uit 20 geëngageerde verkozen studenten, waar jij deel van kan uitmaken. Als lid maak je van de VUB een betere plek om te studeren én om je te amuseren. Verder vertegenwoordigt de studentenraad de noden van de meer dan 17.000 studenten aan de VUB. Je maakt als studentenvertegenwoordiger daarom deel uit van een zeer belangrijk orgaan, want jouw inbreng bij kleine én grote beslissingsmomenten is voor elke student van belang!  

Als lid van de studentenraad heb je een zeer interessant takenpakket. Zo bepaal je als eerste mee het beleid van de universiteit. Je zit mee rond de tafel in de grootste raden zoals de academische raad en de universiteitsraad. Daar ga je in overleg met de rector, decanen en medewerkers van de VUB. Daarnaast verkondig je de stem van de VUB-studenten. Zo lanceert de Studentenraad regelmatig bevragingen over de studentengemeenschap. De resultaten van die online survey leveren inzichten in de noden en wensen van de VUB-studenten. Op basis van die inzichten reik je de universiteit concrete oplossingen aan waarmee ze kan tegemoetkomen aan die noden en wensen. De studentenraad zorgde bijvoorbeeld voor gratis oordopjes tijdens TD’s, een barbecuezone op de campussen en een afstudeerceremonie voor internationale studenten. Als laatste verdedig je die noden en wensen ook op externe basis. Zo kon de studentenraad een nachtbus regelen tussen campus Etterbeek en de stad en schreef ze binnen de Vlaamse Vereniging Studenten (VVS) een reeks aanbevelingen voor de nieuwe Vlaamse en federale regeringsleiders. Al die taken zorgen ervoor dat jij als lid de VUB tot een betere universiteit maakt! 

Maar dat is nog niet alles: niet alleen de VUB wordt beter van iemand als jij als studentenvertegenwoordiger. Ook jijzelf als persoon kan een groot groeiproces doormaken. Zo leer je ongetwijfeld veel bij over onder meer vergadervaardigheden, timemanagement, netwerken uitbouwen en standpunten verdedigen. Twijfel dus niet en stel je kandidaat voor de studentenraad! De verkiezingen van dit jaar vinden plaats van 26 april tot en met 2 mei. Je kandidaat stellen kan vanaf 22 februari. 
 

Wil je je engageren?

Doe mee!
E-mail:
STUDENTENRAAD@VUB.AC.BE

Tel:
+32 2 629 30 87

Benieuwd?

Ga naar de website

VACATURE  

Je bent… 

 • Een geëngageerde VUB’er die graag jouw stem en die van anderen wil laten horen 
   

Je hebt… 

 • Een vrije agenda voor de vergaderingen en verkiezing 
 • Veel goesting om een belangrijk verschil te maken! 
   

What’s in it for you? 

 • In de studentenraad heb je de mogelijkheid om kleine én grote veranderingen te maken voor studenten 
 • Je leert de VUB ook achter de schermen kennen 
 • Je ontmoet nieuwe mensen en maakt zelfs vrienden voor het leven 
 • Als lid van de studentenraad krijg j een officieel attest van student-bestuurder, ondertekend door de vicerector. Dat staat zeer mooi op je CV! 

   

Wil je je engageren?

Doe mee!
E-mail:
STUDENTENRAAD@VUB.AC.BE

Tel:
+32 2 629 30 87

Benieuwd?

Ga naar de website