logo

Bouw mee aan de toekomst van kwetsbare Brusselse jongeren met BXL Living Vechtsportlab!

Ben jij een openminded VUB’er? Vind je inclusiviteit belangrijk? Wil je bijleren over de positieve maatschappelijke effecten van vechtsporten zoals boksen? Dan is BXL Living Vechtsportlab iets voor jou! 

Heel wat jongeren – zeker in de Brusselse context – bevinden zich in een maatschappelijk kwetsbare positie. Dat maakt de noodzaak groot om hen op een systematische en effectieve manier te begeleiden. Die noodzaak is ook de VUB niet ontgaan, en daarom ging ze op zoek naar een oplossing. De universiteit stelde vast dat verschillende trajecten in binnen- en buitenland aantonen dat actieve betrokkenheid van de jongeren de beste kansen biedt op succesvolle uitkomsten. Het is bijvoorbeeld wetenschappelijk bewezen dat vechtsporten zoals boksen leiden tot een versterkte sociale cohesie. Om die inzichten met de praktijk te verbinden, lanceerde de universiteit daarom het BXL Living Vechtsportlab. Met behulp van vrijwilligers wil de universiteit zo de jongeren de hulp bieden die ze verdienen. Als VUB’er kan jij daar dan ook de ideale hulp voor bieden! 

Als vrijwilliger binnen het project zorg je ervoor dat jongeren optimaal begeleid worden binnen sociale (vechtsport)praktijken. Je zorgt op die manier niet alleen voor sociale cohesie tussen de jongeren, maar creëert bovendien een interactie tussen verschillende sectoren zoals onderzoek, sport, justitie, welzijn en cultuur. Die interactie zorgt op zijn beurt voor een positieve invloed op de kwetsbare jongeren. Daarnaast zorg je dankzij je steun voor het project voor een verantwoorde uitlaatklep. Jij bouwt dus met andere woorden samen met de jongeren aan een mooiere toekomst. Twijfel dus niet en neem deel aan BXL Living Vechtsportlab! 
 

Wil je je engageren voor dit project?

Doe mee!
Projectleiders:
Hebe Schaillée en Marc Theeboom

E-mail:
hebe.schaillee@vub.be

Tel:
0475488766

Wil je meer weten over dit project?

Check de website

VACATURE  

Je bent… 

 • Een VUB’er die inclusie belangrijk vindt 
 • Geïnteresseerd in hoe vechtsporten een positieve invloed kunnen hebben op de maatschappij 
   

Je hebt… 

 • Zin om het verschil te maken voor kwetsbare groepen zoals Brusselse jongeren 
   

What’s in it for you?  

 • Voor Brusselse vechtsportclubs is er de mogelijkheid om als partner in te stappen in het BXL Living Vechtsportlab 
 • Jouw vragen rond vechtsporten worden wetenschappelijk onderbouwd 
 • Je draagt bij aan een betere Brusselse maatschappij 
   

Wil je je engageren voor dit project?

Doe mee!
Projectleiders:
Hebe Schaillée en Marc Theeboom

E-mail:
hebe.schaillee@vub.be

Tel:
0475488766

Wil je meer weten over dit project?

Check de website