logo

Zelfoogstbuurderij Courjette

Supervers, lokaal en flexibel: zet je groene vingers aan het werk bij Courjette

Groenten uit de supermarkt en bereide maaltijden… Voor wie duurzaam denkt, is dat niet meer van deze tijd.  Kijk maar naar het succes van de zelfoogstboerderij Courjette, op de VUB-terreinen aan het Laarbeekbos in Jette, waar je zelf je groenten oogst en plukt, zeven dagen op zeven, wanneer je maar wil. Meteen na de opstart kochten al 130 plukkers een jaarlijks abonnement in ruil voor een aandeel van de oogst, en de wachtlijst is nog lang.

Courjette?

Pictogrammen en vlaggetjes tonen wat en hoe je mag oogsten bij de Brusselse boeren, Tom Seconde (28) en Jef Merckx (28). Zo krijg je meer voeling met het eten op je bord, maar er is ook een sociaal aspect: mensen die moeilijk hun weg vinden op de arbeidsmarkt komen er dagelijks helpen als vrijwilliger.

Hoe jij kan helpen? Door minstens één namiddag per week mee te werken op een vaste dag. En durf jij out-of-the-box denken voor een project dat kan bijdragen tot het succes van de zelfoogstboerderij? Elektrotechniek, duurzaam waterbeheer, duurzame energievormen, circulaire economie …  in welk domein voel jij je thuis?  Wat dacht je van een DIY-windmolen, irrigatie, een elektrische cargobike op zonne-energie, een kookunit of verwarmingselement dat werkt op de warmte van compostering, invloed van zelfoogst op de gemoedstoestand van deelnemers …

Kriebelen je vingers? Courjette heeft je nodig!

Steek je handen uit de mouwen
Verantwoordelijke
Dimitri devuyst

Meer weten over Courjette?

Surf naar de website