logo

Sociale Ondernemers ondersteunen om van deze wereld een betere plek te maken !

Heb je interesse in sociaal ondernemerschap en wil je meer te weten komen over hun innovatieve ideeën om onze wereld te veranderen, dan is de VUB Leerstoel Sociaal Ondernemerschap de place to be!  De leerstoel doet onderzoek naar sociaal ondernemerschap en wil ook hands-on ondersteuning bieden aan sociale ondernemers. 

Sinds 2015 verdiept de VUB Leerstoel Sociaal Ondernemerschap zich in onderzoek rond sociaal ondernemerschap en creëert ze verschillende mogelijkheden om sociale ondernemers aan de VUB, in België en in het buitenland te ondersteunen. Op het vlak van onderzoek ging de interesse bijvoorbeeld uit naar de meest efficiënte businessmodellen voor ondernemingen of het ondersteunende ecosysteem voor sociale ondernemers. 

Maar waarom is dit zo belangrijk?

Sociaal ondernemerschap staat gelijk met het aanpakken van de grootste uitdagingen van onze planeet, zoals armoede, honger, toegang tot basisgezondheidszorg of complexe milieuproblemen. Sociale ondernemers ontwikkelen innovatieve oplossingen om dergelijke uitdagingen aan te pakken met behulp van een bedrijfsconcept. Een toonaangevend voorbeeld van een sociale onderneming is 'Close the Gap', een van de stichtende partners van de VUB-leerstoel voor sociaal ondernemerschap. Deze onderneming wil de digitale kloof verkleinen door Europese computers te verstrekken aan ontwikkelingslanden en opkomende landen. Dit soort initiatieven draagt bij tot een betere levenskwaliteit over de hele wereld. Wil jij hier ook aan bijdragen? Aarzel dan niet langer, en kom bij ons werken op de VUB Leerstoel Sociaal Ondernemerschap! We zijn voortdurend op zoek naar vrijwilligers of stagiaires, om ons te helpen onze activiteiten en ondersteuning aan sociale ondernemers uit te breiden. 

De VUB Leerstoel Sociaal Ondernemerschap organiseert voortdurend meerdere evenementen aan de VUB zoals de VUB Social Entrepreneurship Challenge en de VUB Social Entrepreneurship Fair, ons jaarlijks vlaggenschip evenement dat meer dan 500 deelnemers samenbrengt rond keynote sprekers en presentatie van sociale ondernemers. 

De Leerstoel is ook actief in het nationale ecosysteem van Sociaal Ondernemerschap als actief lid van verschillende organisaties die sociaal ondernemerschap promoten en ondersteunen, zoals Belgium Impact.  Internationaal leiden we verschillende projecten in samenwerking met meerdere universiteiten en een breed netwerk van andere ecosysteem actoren. 

Voor studenten ondersteunt de VUB Leerstoel Sociaal Ondernemerschap ook actief ENACTUS België, en we zijn het aanspreekpunt voor ENACTUS VUB chapter. 

Ben je klaar om je bij deze kracht aan te sluiten? Bezoek onze website of contacteer ons. 
 

Wil je je engageren voor dit project?

Doe mee!
Projectverantwoordelijke
Nikolay Dentchev

E-mail:
nikolay.dentchev@vub.be

Telefoonnummer:
0477917121

Wil je meer weten over dit project?

Check hun website

VACATURE  

Jij hebt... 

  • Een passie voor onderzoek en ondernemerschap 
  • Interesse in socio-economische en milieukwesties 
  • Zin om je netwerk uit te breiden 

What’s in it for me? 

  • Je zet je eerste stappen in de bedrijfswereld en het netwerken 
  • Je draagt een steentje bij in het aangaan van belangrijke maatschappelijk problematieken  
  • Je ontwikkelt je researchskills 

Wil je je engageren voor dit project?

Doe mee!
Verantwoordelijke
Nikolay Dentchev

E-mail:
nikolay.dentchev@vub.be

Telefoonnummer:
0477917121

Wil je meer weten over dit project?

Check hun website!