logo

Universiteit, bedrijfswereld en maatschappij verbinden

Innoveren leidt tot samenwerken. Samenwerken resulteert in innoveren.
De wereld is een laboratorium en ‘innovatie werkt’ pas als academici, bedrijven en maatschappelijke spelers elkaar vinden en versterken.

Onderzoek van topniveau

De Vrije Universiteit Brussel levert fundamenteel, strategisch en toegepast onderzoek van topniveau met een internationale uitstraling. Samen met VUB Foundation - het filantropische fundraising team - en Crosstalks - het interdisciplinaire networking platform - vormt VUB TechTransfer het Vicerectoraat Innovatie & Valorisatie, met vicerector Prof. Dr. Ir. Hugo Thienpont aan het hoofd. Dagelijks streven we ernaar om wetenschap en maatschappij te verbinden.

Hugo Thienpont, Vicerector Innovatie & Valorisatie

“In een snel veranderende wereld waar alles wordt gedigitaliseerd en technologie steeds gespecialiseerder wordt, is co-innovatie tussen universiteit, industrie en andere partners van cruciaal belang. Dit leidt tot frisse inzichten, nieuwe vaardigheden en baanbrekende oplossingen die een antwoord bieden op onze maatschappelijke uitdagingen.

Dit kan enkel dankzij het engagement van alle actoren, individuen en bedrijven, die niet aan de zijlijn willen blijven staan maar geloven dat ze met hun ideeën, kennis en inzet het verschil kunnen maken voor anderen en zo kunnen bijdragen aan een betere wereld.”
 

 

Bent u VUB onderzoeker en wilt u met een baanbrekende vinding naar buiten treden?
Bent u een bedrijf op zoek naar specifieke VUB expertise
?

Wij begeleiden u in het matchen van gemeenschappelijke noden en ondersteunen u met de nodige expertise in elke fase van het complexe 'valorisatie-' of samenwerkingsproces.

Contacteer ons voor elke interactie tussen universiteit, bedrijfswereld en maatschappij.

 

Vicerector Innovatie & Valorisatie - Hugo Thienpont


Tel: +32 2 614 88 00 Email: vicerector-innovatie@vub.be

Directeur VUB TechTransfer - Sonja Haesen


Tel: +32 2 614 88 02 Email: techtransfer@vub.be

Directeur VUB Foundation - Isabelle Marneffe


Tel: +32 2 614 88 30 Email: isabelle.marneffe@vub.be

Directeur VUB Crosstalks - Marleen Wynants


Tel: +32 2 614 88 29 Email: marleen.wynants@vub.be