Praktisch

donderdag, 21 maart, 2024 - 19:00 tot 21:00
VUB Main Campus Etterbeek
Pleinlaan 2
1050 Elsene
Aula QC
Gratis

De Vrije Universiteit Brussel en de Vlaamse Vereniging van Journalisten nodigen je uit voor een groot debat over de toekomst van AI in de journalistiek. 

Panelleden

  • Christian Van Thillo (Executive Chairman DPG Media)
  • Benjamin Dalle (Minister van Media)
  • Karel Verhoeven (Hoofdredacteur De Standaard)
  • Bert Bultinck (Hoofdredacteur Knack)
  • Isabel Albers (General Editor De Tijd/L'Echo)
  • Karel Degraeve (VRT NWS)

Gespreksleider is Charlotte Michils.

Schrijf je nu in voor het debat

10 jaar Toegepaste Taalkunde en Journalistiek aan de VUB

We organiseren dit debat naar aanleiding van de tiende verjaardag van de masteropleiding Journalistiek aan de VUB.

In 2014 vond voor de bachelor Toegepaste Taalkunde en de masters Vertalen, Tolken en Journalistiek een belangrijke gebeurtenis plaats. Na jaren onder Erasmushogeschool Brussel geressorteerd te hebben, werden onze opleidingen opgenomen door de VUB. Die overstap zorgde voor een belangrijke academische vernieuwing van de opleidingsprogrammaā€™s. In de meest recente curriculumaanpassing (2023-2024) kreeg ArtificiĆ«le Intelligentie al een plaats.

Lees meer over de bachelor Toegepaste TaalkundeLees meer over de master VertalenLees meer over de master TolkenLees meer over de master Journalistiek

De wereld heeft je nodig

Dit initiatief maakt deel uit van het publieksprogramma van de VUB: een programma voor iedereen die vindt dat het anders kan in de wereld en gelooft dat wetenschappelijke inzichten, kritisch denken en dialoog een belangrijke eerste stap zijn om je stempel te drukken op jouw omgeving en de wereld. 

Als Urban Engaged University wil de Vrije Universiteit Brussel een drijvende kracht van verandering in de wereld te zijn. Met ons academisch onderwijs en ons innovatief onderzoek dragen we bij aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en drukken we mee onze stempel op de toekomst.

Creƫer mee(r) impact