Praktisch

vrijdag, 3 mei, 2024 - 10:00 tot 18:00
BOZAR - Centre for fine Arts

Ravensteinstraat
23

1000
Brussel

Speak freely, listen carefully, different opinions matter. 

De VUB draagt vrije meningsuiting en persvrijheid hoog in het vaandel. Daarom organiseren we ieder jaar op de internationale dag van de persvrijheid, Difference Day. We doen dit samen met Université libre de Bruxelles (ULB), Erasmushogeschool Brussel (EHB), Bozar, de Europese Commissie, Unesco en tal van andere partners. 

Tijdens Difference Day houden we debatten over de wereldwijde staat van de journalistiek en vrije meningsuiting, reiken we de  Honorary Title for Freedom of Expression uit en organiseren de Student Speakers Corner in hartje Brussel. In 2024 doen we dit al voor de tiende keer!  

Naar het programma
Surf verder naar de website van Difference Day (Engels).

De wereld heeft je nodig

Dit initiatief maakt deel uit van het publieksprogramma van de VUB: een programma voor iedereen die vindt dat het anders kan in de wereld en gelooft dat wetenschappelijke inzichten, kritisch denken en dialoog een belangrijke eerste stap zijn om je stempel te drukken op jouw omgeving en de wereld. 

Als Urban Engaged University wil de Vrije Universiteit Brussel een drijvende kracht van verandering in de wereld te zijn. Met ons academisch onderwijs en ons innovatief onderzoek dragen we bij aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en drukken we mee onze stempel op de toekomst.

Creëer mee(r) impact

Hoe belangrijk is vrije meningsuiting voor jou?

Difference Day Campagnebeeld
Difference Day Campagnebeeld
Difference Day Campagnebeeld
Uitreiking Difference Day Honorary Award 2023

Vorig jaar reikten we de Honorary Title for Freedom of Expression uit aan ex-voorzitter van PEN International Jennifer Clement en aan de Indiase journalist Ravish Kumar.