Het gesmaakte Honours Programme aan de VUB stond dit academiejaar in het teken van ‘climate change & crisis’. Het werd geleid door VUB-professor Hannah Van Hove. In het tweede semester werkte zij voor de samenstelling van het programma samen met filosofe, auteur en PACT-curator Alicja Gescinska die het topic ecocide op de agenda plaatste.

Het programma werd gevolgd door 16 studenten uit uiteenlopende faculteiten en bood 8 sessies met een aantal gerenommeerde gastdocenten. Tijdens de slotceremonie in Muntpunt (Brussel) gaf Alicja feedback op de eindwerken en kregen de studenten het Honours Programme-certificaat overhandigd.

“Het belangrijkste wat ik meeneem uit het programma? Dat er hoop is en dat er heel wat mensen zijn die echt met onze wereld begaan zijn.”, aldus een van de studenten. Bekijk de video.

Dit is hoe studenten terugblikken op het Honours Programme 2024:

VUB's Honours Programme

Het Honours Programme is een extra-curriculair programma en een platform om gemotiveerde en uitmuntende studenten van verschillende opleidingen samen te brengen. Samen reflecteren zij over maatschappelijke problemen. 

Lees meer over het Honours Programme

De wereld heeft je nodig

Dit initiatief maakt deel uit van het publieksprogramma van de VUB: een programma voor iedereen die vindt dat het anders kan in de wereld en gelooft dat wetenschappelijke inzichten, kritisch denken en dialoog een belangrijke eerste stap zijn om je stempel te drukken op jouw omgeving en de wereld. 

Als Urban Engaged University wil de Vrije Universiteit Brussel een drijvende kracht van verandering in de wereld te zijn. Met ons academisch onderwijs en ons innovatief onderzoek dragen we bij aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en drukken we mee onze stempel op de toekomst.

Creëer mee(r) impact Ontvang uitnodigingen voor VUB's publieksactiviteiten