Centraal in de PACT School Tour staan boeiende gastlesen van een VUB-professoren over een actueel thema uit hun vakgebied. Een VUB-student leidt de lezing in met een korte presentatie over hoe is het om te studeren aan de VUB. Zo krijgen leerlingen en hun ouders een concreet beeld van universitaire studies en helpt dit hen in het maken van een studiekeuze.

Uitverkocht

De PACT School Tour is nu al een succes. Alle lezingen zijn uitverkocht. Leerkrachten kunnen hun klas wel nog steeds inschrijven voor andere activiteiten waarin wetenschap en kritisch denken centraal staan.

Bekijk de andere PACT-activiteiten voor scholen.Houd me op de hoogte van andere activiteiten voor scholen.

> 100 scholen

in Vlaanderen en Brussel nemen deel 

> 100 professoren

geven een gastles en ook PACT-curator Alicja Gescinska doet mee.

> 30 student-ambassadeurs

vertellen over hoe het is om te studeren aan de VUB

PACT School Tour

24 februari 2024: VUB-professor Dirk Smets en studente Houda on tour in Atheneum Koekelberg

Een vijftigtal leerlingen én hun ouders tekenden present in het Atheneum Koekelberg voor de tweede sessie van de PACT School Tour, klaar om zich in het onbekende universiteitsleven te laten onderdompelen. De plaatselijke schoolrefter lijkt voor één keer op een aula, met een gastles van VUB-professor en thoraxchirurg Dirk Smets op het programma. Studentenvertegenwoordiger Houda opent de avond met haar persoonlijke verhaal en weet meteen de aandacht van de zaal te vangen. 

Lees de reacties van ouders en leerlingen

VUB-paleontoloog geeft gastles in Kunsthumaniora Brussel

23 februari 2024: wetenschapper Koen Stein op bezoek bij Kunsthumaniora Brussel

De PACT School Tour is van start gegaan. Bij Kunsthumaniora Brussel gaf VUB-paleontoloog Koen Stein een inspirerende gastles, met de hulp van een studentenambassadeur die het kritisch denken stimuleerde. Deze school is de eerste van de 100 secundaire scholen in Vlaanderen en Brussel die bezocht zullen worden door VUB-professoren en studentenambassadeurs, die het belang van kritisch denken benadrukken. #DeWereldHeeftJeNodig 

PACT School Tour studentenambassadeurs

13 februari 2024: Ready, set, go!

Het moment is aangebroken: onze studentenambassadeurs zijn helemaal klaar voor de grote VUB PACT School Tour, en daar zijn we enorm trots op! Met zo'n 100 professoren zullen zij de komende tijd secundaire scholen in Vlaanderen en Brussel bezoeken. Ze zullen de gastlessen van de VUB-proffen ondersteunen, waarbij de nadruk ligt op kritisch denken. Onze ambassadeurs delen niet alleen hun ervaringen als studenten aan de VUB, maar benadrukken ook waarom kritisch denken zo centraal staat binnen onze universiteit. Wij wensen al onze studentenambassadeurs en professoren veel succes met deze School Tour! #DeWereldHeeftJeNodig

De wereld heeft je nodig

Dit initiatief maakt deel uit van het publieksprogramma van de VUB: een programma voor iedereen die vindt dat het anders kan in de wereld en gelooft dat wetenschappelijke inzichten, kritisch denken en dialoog een belangrijke eerste stap zijn om je stempel te drukken op jouw omgeving en de wereld. 

Als Urban Engaged University wil de Vrije Universiteit Brussel een drijvende kracht van verandering in de wereld te zijn. Met ons academisch onderwijs en ons innovatief onderzoek dragen we bij aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en drukken we mee onze stempel op de toekomst.

Creëer mee(r) impact