Jouw studieprogramma

In de masteropleiding Cel- en Genbiotechnologie combineer je wetenschappelijke inzichten met ingenieurstechnieken. Je gebruikt interessante eigenschappen van planten, dieren en micro-organismen in een andere context om zo onze levenskwaliteit te verhogen. Je grijpt in op de natuur door genen en moleculen te modelleren naar onze behoeften. Of je bootst hun nuttige eigenschappen na op een heel ander terrein. Als bio-ingenieur heb je best een stevige portie creativiteit en boeien alle wetenschappelijke vakken jou.

Bekijk hieronder welke vakken je krijgt, afhankelijk van je studieplankeuze.

 

Ben je al industrieel ingenieur in de biotechnologie, chemie, biochemie of een aanverwante richting? Dan kan je ook starten aan de masteropleiding Bio-ingenieurswetenschappen. Je volgt het standaard masterprogramma, aangevuld met 15 studiepunten uit het bachelorprogramma. Zo krijg je extra theoretische diepgang. Voor de industriële stage en andere technische vakken waarin je al voldoende kennis en vaardigheid hebt, kan je een vrijstelling krijgen.

Master

Master of Science in de Bio-ingenieurswetenschappen: Cel- en Genbiotechnologie

Agrobiotechnologie

Medische biotechnologie

Moleculaire biotechnologie

Heb je een specifiek programma nodig?

Aan de VUB studeer je op jouw ritme. Een flexibel studietraject laat je toe om maximaal rekening te houden met jouw persoonlijke situatie (topsport, dyslexie of een functiebeperking bijvoorbeeld). Wil je meer informatie?

Iets voor jou?   Contacteer studiebegeleiding