Na je studie

Met een diploma Communicatiewetenschappen kan je in heel wat sectoren terecht. Daarom hebben we aan de VUB ook verschillende afstudeerrichtingen. Ongeveer 40% van de alumni gaat werken in reclame en marketing, nog eens 40% komt terecht in het onderwijs, onderzoek, bij de overheid en in de politiek. 17% belandt in de media, en 3% creatievelingen belandt in de kunstensector.

Wat heb je geleerd?

Om de meest complete communicatiewetenschapper in jou naar boven te halen, vragen we ons voortdurend af: wat moet een communicatiewetenschapper weten? Wat moet die kunnen? We reiken je naast een opleiding tot kritische wetenschapper een breed gamma relevante en praktijkgerichte skills aan. Zo ben je klaar om je eerste stappen op de arbeidsmarkt te zetten.

Verder studeren

Wil je na het behalen van je masterdiploma nog even verder studeren alvorens je het werkveld intrekt? We bieden meer dan 20 master-na-masteropleidingen en heel wat postgraduaten aan die je academische kennis nog meer verbreden en/of verdiepen. Ook doctoreren behoort tot jouw opties. Een ruim en bijzonder hoogwaardig aanbod, dus een extra troef op je cv. Enkele mogelijke vervolgopleidingen.

Welke beroepen kan je uitoefenen?

Met een diploma communicatiewetenschappen kan je in bijna alle sectoren terecht. Dat is logisch. Communicatie is voor alle bedrijven en organisaties belangrijk en dat belang neemt alsmaar toe. Ook de sector van de media en de reclame zijn de afgelopen jaren sterk gegroeid.

Enkele afgestudeerden van de Master Communicatiewetenschappen aan het woord:

 • Miguel Fernandez¬†|¬†A&R Manager bij Sony Music
  "Vind iets dat je passioneert en ga daar dan voor de volle 1000% voor."
  Lees het volledige verhaal
 • Laurence Baeten¬†|¬†Managing Director bij reclamebureau blue2purple
  "Durf jezelf in vraag te stellen."
  Lees het volledige verhaal

 

Andere beroepsverhalen van oud-studenten 

Wist je dat we soms ook communicatiewetenschappers zoeken aan de VUB?

Je leest het goed. Een boeiende en zinvolle carrière uitbouwen als communicatiewetenschapper of specialist in communicatie: het kan ook bij jouw alma mater. Wij zijn een grote organisatie en zoeken daarom naar heel diverse profielen. 

Ontdek welke vacatures momenteel openstaan

Sluit je aan bij onze community van oud-studenten

Als je afstudeert aan de VUB behoor je tot¬†een uniek netwerk van 75.000 oud-studenten¬†(ook wel alumni genoemd) die klaarstaan om te bouwen aan een betere toekomst. Wij doen dit door zoveel mogelijk¬†ervaringen,¬†idee√ęn en¬†andere vormen van¬†kennis uit te wisselen¬†om samen de dingen beter te doen. In onze job, in ons leven √©n ook daarbuiten, in de wereld.

Kortom, een VUB-diploma levert je niet alleen een sterk visitekaartje op de arbeidsmarkt op, maar ook een netwerk waar je op kan bouwen om je eigen professionele ambities waar te maken en het verschil te maken in de wereld. Meer redenen nodig? We sommen er enkele voor je op.

Proclamatie van Recht en Criminologie aan de VUB

... het loont de moeite!

 • Voordelen op en naast de campus.¬†Een BasicFit-jaarabonnement tegen halve prijs, studententarief in de Resto... Oud-student zijn loont met de¬†digitale alumnipas.
 • Hulp bij het solliciteren.¬†Als pas afgestudeerde¬†alumnus¬†is het soms nog even zoeken om je weg te vinden op de arbeidsmarkt. Wij helpen je bij het maken van een vliegende start.
 • Netwerken.¬†Word lid van je facultaire- of opleidingsalumnivereniging.¬†Zo ben je mee met de ontwikkelingen binnen je vakgebied en de laatste netwerkevents.
 • Inspiratie voor je eigen carri√®re.¬†Zoek je een job die aansluit bij jouw passies? Lees de carri√®reverhalen en -tips van oud-studenten en ontdek de mogelijkheden per diploma.
 • Onze vervolgopleidingen.¬†Onze samenleving en arbeidsmarkt staan niet stil. Onze vervolgopleidingen houden je kennis en vaardigheden relevant. Je leven lang.¬† ¬†