Wat leer je in de opleiding? 

In de masteropleiding Computerwetenschappen specialiseer je je in één of meerdere deeldomeinen van de computerwetenschappen. Naast een stevig pakket brede fundamentele vakken kan je het programma doen aansluiten op je interesses, dankzij vier specialisaties en een waaier aan keuzevakken.

De specialisatie "Multimedia" verkent technieken voor signaalverwerking en -communicatie van multimediacontent. Het programma beoogt een grondige technologische en wetenschappelijke kennis op te bouwen van verschillende multimediadomeinen, zoals digitale televisie, telefonie en videofonie, computeranimatie, computerspelletjes en het internet. De studenten doen ervaring op met complexe ICT-architecturen voor de verwerking, distributie en consumptie van multimediacontent.

De tweejarige masteropleiding Computerwetenschappen levert je de titel van burgerlijk ingenieur op. Naast de Multimedia-specialisatie kan je ook kiezen voor één van de volgende specialisaties:

Artificiële Intelligentie Data Management en Analytics Multimedia Softwaretalen en Software Engineering

Na je studie

Met een diploma Computerwetenschappen kan je als IT-specialist aan de slag in de software-industrie of binnen de IT-afdeling van bedrijven. Een aantal van de typische jobs waarin je als universitair geschoold informaticus aan de slag gaat zijn: IT-consultant, IT-analist, IT-architect, ontwikkelaar, database manager, wegspecialist, projectmanager, data scientist en onderzoeker.

Ontdek je beroepsmogelijkheden

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht