Na je studie

Na je masteropleiding Farmaceutische Zorg heb je een brede waaier aan mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld gaan werken in een openbare apotheek (officina) of ziekenhuisapotheek. Daarnaast kan je kiezen voor wetenschappelijk onderzoek, een job in de farmaceutische of cosmetische industrie, of bij de overheid.

Wil je je verder specialiseren? Met je Master of Science in de Farmaceutische Zorg op zak heb je de keuze tussen 2 master-na-masteropleidingen: Industriële Farmacie en Ziekenhuisfarmacie.

Wat heb je geleerd?

Na afloop van de master Farmaceutische Zorg heb je alles in huis om het tot een succesvol apotheker te schoppen. Je weet alles over de bereiding en het gebruik van geneesmiddelen, hoe je goed communiceert met patiënten én hoe je het beste samenwerkt met andere collega's binnen de zorgsector. Liggen je ambities eerder in het onderwijs, onderzoek of de industrie? Ook dan is deze opleiding de goede keuze: aan het eind van de rit ben je een topwetenschapper die op een ethisch correcte manier, zelfstandig of samen met anderen, de geneesmiddelen van de toekomst kan vormgeven.

 

Verder studeren

Wil je na het behalen van je masterdiploma nog even verder studeren alvorens je het werkveld intrekt? We bieden meer dan 20 master-na-masteropleidingen en heel wat postgraduaten aan die je academische kennis nog meer verbreden en/of verdiepen. Ook doctoreren behoort tot jouw opties. Een ruim en bijzonder hoogwaardig aanbod. En dus een extra troef op je cv. Enkele mogelijke vervolgopleidingen.

Wist je dat we soms ook farmacologen zoeken aan de VUB?

Je leest het goed. Een boeiende en zinvolle carrière uitbouwen als farmacoloog: het kan ook bij jouw alma mater. Wij zijn een grote organisatie en zoeken daarom naar heel diverse profielen. 

Ontdek welke vacatures momenteel openstaan

Sluit je aan bij onze community van oud-studenten

Als je afstudeert aan de VUB behoor je tot een uniek netwerk van 75.000 oud-studenten (ook wel alumni genoemd) die klaarstaan om te bouwen aan een betere toekomst. Wij doen dit door zoveel mogelijk ervaringenideeën en andere vormen van kennis uit te wisselen om samen de dingen beter te doen. In onze job, in ons leven én ook daarbuiten, in de wereld.

Kortom, een VUB-diploma levert je niet alleen een sterk visitekaartje op de arbeidsmarkt op, maar ook een netwerk waar je op kan bouwen om je eigen professionele ambities waar te maken en het verschil te maken in de wereld. Meer redenen nodig? We sommen er enkele voor je op.

Proclamatie van Recht en Criminologie aan de VUB

... het loont de moeite!

  • Voordelen op en naast de campus. Een BasicFit-jaarabonnement tegen halve prijs, studententarief in de Resto... Oud-student zijn loont met het digitale alumnipas.
  • Hulp bij het solliciteren. Als pas afgestudeerde alumnus is het soms nog even zoeken om je weg te vinden op de arbeidsmarkt. Wij helpen je bij het maken van een vliegende start.
  • Netwerken. Word lid van je facultaire- of opleidingsalumnivereniging. Zo ben je mee met de ontwikkelingen binnen je vakgebied en de laatste netwerkevents.
  • Inspiratie voor je eigen carrière. Zoek je een job die aansluit bij jouw passies? Lees de carrièreverhalen en -tips van oud-studenten en ontdek de mogelijkheden per diploma.
  • Onze vervolgopleidingen. Onze samenleving en arbeidsmarkt staan niet stil. Onze vervolgopleidingen houden je kennis en vaardigheden relevant. Je leven lang.