Wat leer je in de opleiding? 

In de master Farmaceutische Zorg doe je de nodige kennis en vaardigheden op om een apotheek te runnen. Je leert alles over geneesmiddelen – van samenstelling tot bereiding – én je scherpt je communicatieve vaardigheden aan zodat je duidelijk kan communiceren en adviseren. Tijdens de opleiding krijg je de kans te proeven van een job in een open officina dankzij een stage van 6 maanden. Daarnaast werk je mee aan een onderzoeksproject onder leiding van ervaren onderzoekers van het Farmaceutisch Instituut of een van onze partners in het buitenland.

Wil je je verder verdiepen in de farmaceutische wetenschappen? Bekijk zeker ook onze master-na-masteropleidingen Industriële Farmacie en Ziekenhuisfarmacie.

Bekijk het studieprogramma

De troeven van onze opleiding Farmaceutische zorg

  • Farmaceutische Zorg studeren aan de VUB staat gelijk aan veel praktijk en les in kleine groepen. Bij ons krijg je een persoonlijke aanpak waarbij we het beste in jou naar boven proberen te halen.
  • We wakkeren je liefde voor de wetenschap aan, dagen je uit om kritisch te denken en bereiden je grondig voor op de brede waaier aan mogelijkheden wanneer je afstudeert.
  • Als je aan de VUB studeert, zie je van dichtbij waar en hoe het echte werk gebeurt. Op de VUB Health Campus vind je namelijk ook het Farmaceutisch Instituut en het UZ Brussel. Die nabijheid zorgt voor een waardevolle kruisbestuiving tussen de opleiding en de medische praktijk. Als student doe je bovendien praktische ervaring op in state of the art practicumlokalen en laboratoria.
  • Met je master Farmaceutische Zorg op zak ben je klaar voor een uitdagende baan in een officina. Wil je toch nog een stap verder gaan, dan kan je aan de VUB nog terecht voor een master-na-master Ziekenhuisfarmacie of Industriële Farmacie. Alle wegen liggen open, aan jou de keuze!
  • In je laatste masterjaar speel je vier weken lang met je studiegenoten 'GIMMICS', een uniek spel waarbij je een apotheek runt. Het spel is dan wel virtueel, de situaties levensecht en uit het leven gegrepen. Doe je het goed, dan krijg je er virtuele patiënten bij. Zo niet, dan verlies je patiënten. De innovatieve tool is perfect om je kennis en vaardigheden in de praktijk te toetsen, en een ideale aanvulling op je stage van 6 maanden!

Ontdek alle troeven van de VUB

Na je studie

Na je masteropleiding Farmaceutische Zorg heb je een brede waaier aan mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld gaan werken in een openbare apotheek (officina) of ziekenhuisapotheek. Daarnaast kan je kiezen voor wetenschappelijk onderzoek, een job in de farmaceutische of cosmetische industrie, of bij de overheid.

Ontdek je beroepsmogelijkheden

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht