Wat leer je in de opleiding? 

In deze masteropleiding doe je alle nodige kennis en vaardigheden op om geneesmiddelen te bereiden en de kwaliteit ervan te controleren. Er zijn 2 verschillende afstudeerrichtingen: Master in de Geneesmiddelenontwikkeling (zonder officinastage) en Master in de Geneesmiddelenontwikkeling – Apotheker.

  • De master in Geneesmiddelenontwikkeling stoomt je klaar voor een boeiende carrière als geneesmiddelenexpert in de industrie of onderzoekswereld. Je loopt hierbij stage buiten de officina.
  • Kies je voor de master Geneesmiddelenontwikkeling – Apotheker, dan loop je 6 maanden stage in een openbare apotheek en mag je je op het einde van de rit apotheker noemen.

Naast de stage werk je mee aan een onderzoeksproject onder leiding van ervaren onderzoekers van het Farmaceutisch Instituut of een van onze partners in het buitenland.

Bekijk het studieprogramma
 

De troeven van onze opleiding Geneesmiddelenontwikkeling

  • Geneesmiddelenontwikkeling studeren aan de VUB staat gelijk aan veel praktijk en les in kleine groepen. Bij ons krijg je een persoonlijke aanpak waarbij we het beste in jou naar boven proberen te halen. We wakkeren je liefde voor de wetenschap aan, dagen je uit om kritisch te denken en bereiden je grondig voor op de brede waaier aan mogelijkheden wanneer je afstudeert.
  • Aan de VUB staan we bekend voor onze laagdrempeligheid. Proffen en assistenten zijn heel bereikbaar. Als je een vraag hebt, kan je ze eenvoudig aanspreken. Dat geldt overigens ook in de andere richting: schrik er niet van dat de prof je na een tijdje met je voornaam aanspreekt in de les.
  • Als master in de Geneesmiddelenontwikkeling of Geneesmiddelenontwikkeling – Apotheker heb je een brede waaier aan mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Ontdek alle troeven van de VUB

Na je studie

Met je masterdiploma Geneesmiddelenontwikkeling van de VUB heb je alle nodige troeven in huis om een succesvolle loopbaan uit te bouwen. Je kan carrière maken in de farmaceutische industrie, onder meer in de ontwikkeling, productie en registratie van geneesmiddelen voor menselijk en diergeneeskundig gebruik.

In de zoektocht naar nieuwe producten doen ook andere sectoren een beroep op masters in de Geneesmiddelenontwikkeling. Denk maar aan de cosmetica-industrie, voedselnijverheid of chemie. Andere afgestudeerden vinden dan weer een boeiende baan in het onderwijs, bij de overheid of gaan aan de slag als officina-apotheker.

Ontdek je beroepsmogelijkheden

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht