Wat leer je in de opleiding? 

Je wordt een ruimdenkende en kritische ingenieur gespecialiseerd in fotonica. Gedreven om problemen op te lossen, en nieuwsgierig om zaken beter te begrijpen. Daartoe perfectioneer je bij ons niet alleen je theoretische en technische vaardigheden. Na je opleiding heb je ook alle belangrijke 21ste-eeuwse vaardigheden onder de knie, zoals kunnen communiceren en presenteren, rapporteren, in groep werken, zakelijk netwerken, creativiteit en flexibiliteit. En dankzij onze goede band met marktleiders heb je meteen toegang tot interessante stageplekken, masterproefvakken en zelfs vacatures.

Bekijk het studieprogramma 

 

De troeven van onze opleiding Fotonica

Je wordt lid van Brussels Photonics of B-PHOT: een internationaal team van meer dan 70 lesgevers en onderzoekers met meer dan 30 jaar ervaring in fotonica- en optica-research en toepassingen ervan. Zij dompelen je onder in de fascinerende wereld van licht en leiden je tot een hooggeschoolde fotonica-ingenieur op. Daarvoor volg je een mix van kern- en geavanceerde cursussen in fotonica-engineering, gecombineerd met interdisciplinaire keuzemodules die helemaal afgestemd zijn op de noden van de industrie. Tegelijk doe je praktijkervaring op tijdens bedrijfsbezoeken, conferenties en stages bij de meest gerenommeerde bedrijven in fotonica en optica.

Ontdek alle troeven van de VUB

VUB-studenten aan het woord over de opleiding

 
  • Jan Coosemans | Student Architectuur

    “Dankzij de begeleiding van het hele team kreeg ik de wetenschap van het licht stap voor stap onder de knie. Tegelijk leerde ik mensen van over de hele wereld kennen en verbreedde ik mijn horizon. Het potentieel van fotonica reikt veel verder dan ik me ooit had voorgesteld.”

Na je studie

Heel vaak vinden onze studenten al binnen het halfjaar een relevante job. Soms in eigen land, vaak daarbuiten. Bijvoorbeeld als fotonicaconsultant of -ingenieur, in tal van hoogtechnologische bedrijven en onderzoeksgebieden: gezondheidswetenschappen, biotechnologie, telecommunicatie, duurzame energie, agrifood, binnenlandse veiligheid, lucht- en ruimtevaart, ICT of Industry 4.0. Of als onderzoeker en zelfs professor aan de universiteit, om de volgende generatie topingenieurs op te leiden!

Ontdek je beroepsmogelijkheden

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht