Na je studie

Een student Huisartsgeneeskunde wordt huisarts en een specialist in opleiding vestigt zich als specialist? Vaak wel, maar lang niet altijd. Als je Geneeskunde studeert, engageer je je voor een loopbaan waarin levenslang leren centraal staat. Verschillende artsen maken in de loop van hun carrière dan ook een switch. Jij bent de regisseur van je loopbaan!

Wat heb je geleerd?

Na je tijd aan de VUB en je talrijke stages in binnen- en/of buitenland, ben je een uitstekend opgeleide arts die zich snel aanpast aan en inleeft in verschillende situaties. Je bent een plichtsbewuste, maar kritische professional die een evidence-based aanpak vooropstelt om zo je patiënt zo goed mogelijk te helpen.

Verder studeren

Wil je na het behalen van je masterdiploma nog even verder studeren alvorens je het werkveld intrekt? We bieden meer dan 20 master-na-masteropleidingen en heel wat postgraduaten aan die je academische kennis nog meer verbreden en/of verdiepen. Ook doctoreren behoort tot jouw opties. Een ruim en bijzonder hoogwaardig aanbod. En dus een extra troef op je cv. Enkele mogelijke vervolgopleidingen.

Welke beroepen kan je uitoefenen?

De opleiding Geneeskunde leidt naar vele wegen. Kies je resoluut voor de praktijk, het operatiekwartier of kan je het wetenschappelijk onderzoek niet missen? Wat je ook kiest, de medische wereld evolueert snel en biedt je steeds nieuwe uitdagingen.

Enkele afgestudeerden van de opleiding Geneeskunde aan het woord:

 • Prof. dr. Maarten Moens | Neurochirurg UZ Brussel

  "De chirurgen van de toekomst zijn geen goden meer. Onze menselijke kant wordt nog veel belangrijker."

   
 • Prof. dr. Steven Laureys | Klinisch neuroloog en hoofd Coma Science Group Université de Liège

  "De wisselwerking tussen je rol als arts en wetenschapper, tussen mensen helpen en de grenzen van onze kennis vooruitduwen: dat vind ik zo boeiend."

   
 • Dr. Farida Lamkanfi | Medical Advisor Eli Lilly 

  "Als arts in het ziekenhuis was ik al nauw betrokken bij klinisch onderzoek naar diabetes. Omdat geneesmiddelenontwikkeling me zo intrigeerde, heb ik uiteindelijk de overstap gemaakt naar de farmaceutische sector."

 

Andere beroepsverhalen van oud-studenten 

Wist je dat we soms ook artsen zoeken aan de VUB?

Je leest het goed. Een boeiende en zinvolle carrière uitbouwen als dokter of specialist in geneeskunde: het kan ook bij jouw alma mater. Wij zijn een grote organisatie en zoeken daarom naar heel diverse profielen. 

Ontdek welke vacatures momenteel openstaan

Sluit je aan bij onze community van oud-studenten

Als je afstudeert aan de VUB, behoor je tot een uniek netwerk van 75.000 oud-studenten (ook wel alumni genoemd) die klaarstaan om te bouwen aan een betere toekomst. Wij doen dit door zoveel mogelijk ervaringenideeën en andere vormen van kennis uit te wisselen om samen de dingen beter te doen. In onze job, in ons leven én ook daarbuiten, in de wereld.

Kortom, een VUB-diploma levert je niet alleen een sterk visitekaartje op de arbeidsmarkt op, maar ook een netwerk waar je op kan bouwen om je eigen professionele ambities waar te maken en het verschil te maken in de wereld. Meer redenen nodig? We sommen er enkele voor je op.

Proclamatie van Recht en Criminologie aan de VUB

... het loont de moeite!

 • Voordelen op en naast de campus. Een BasicFit-jaarabonnement tegen halve prijs, studententarief in de Resto... Oud-student zijn loont met het digitale alumnipas.
 • Hulp bij het solliciteren. Als pas afgestudeerde alumnus is het soms nog even zoeken om je weg te vinden op de arbeidsmarkt. Wij helpen je bij het maken van een vliegende start.
 • Netwerken. Word lid van je facultaire- of opleidingsalumnivereniging. Zo ben je mee met de ontwikkelingen binnen je vakgebied en de laatste netwerkevents.
 • Inspiratie voor je eigen carrière. Zoek je een job die aansluit bij jouw passies? Lees de carrièreverhalen en -tips van oud-studenten en ontdek de mogelijkheden per diploma.
 • Onze vervolgopleidingen. Onze samenleving en arbeidsmarkt staan niet stil. Onze vervolgopleidingen houden je kennis en vaardigheden relevant. Je leven lang.