Wat leer je in de opleiding? 

De master-na-master in de Literatuurwetenschappen is een interuniversitaire opleiding die je onderdompelt in de hedendaagse literatuurwetenschap, onder andere over haar historische ontwikkeling, diversifiëring en plaats binnen de contemporaine cultuurwetenschap. Je maakt kennis met zelfstandig wetenschappelijk onderzoek en leert een aantal gevorderde praktische vaardigheden, zowel rond het verzamelen, beheren en verwerken van informatie als het presenteren van onderzoeksresultaten. Dankzij de expliciet comparatistische insteek van de opleiding verwerf je ook een brede interculturele competentie. En last but not least: het internationale seminarie met een bekende literatuurwetenschapper brengt je direct in aanraking met de internationale academische literatuurwetenschappen.

Bekijk het studieprogramma

De troeven van onze opleiding Literatuurwetenschappen

  • Het interuniversitaire karakter van de opleiding staat garant voor hoge kwaliteit en voor een diversiteit in methodes en achtergronden.
  • De opleiding is sterk onderzoeksgedreven. We dagen je uit om meteen actief deel te nemen aan discussie en debat.
  • Dankzij diverse uitwisselingsovereenkomsten met Europese en Noord-Amerikaanse universiteiten, kan je het tweede semester aan een buitenlandse instelling volgen als je dat wil.

Ontdek alle troeven van de VUB

Inhoudelijke Voorstelling Master Literatuurwetenschappen

Inschrijven voor deze interuniversitaire opleiding

Deze opleiding komt voort uit een interuniversitaire samenwerking van de KU Leuven, de Universiteit Antwerpen (UA), de Universiteit Gent (UGent) en de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Inschrijven kan uitsluitend aan de coördinerende instelling, met name KU Leuven.

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht