Wat leer je in de opleiding? 

In de opleiding leer je maatschappelijke trends op het vlak van gezondheid en zorg herkennen, analyseren en interpreteren. Je leert ook praktijk- en beleidsrelevante conclusies te trekken en erover te rapporteren en communiceren. Naast een belangrijke wetenschappelijke pijler omvat de masteropleiding ook toepassingsgerichte onderdelen. Bovendien passen we de inhoud van de opleiding en de gebruikte onderwijsvormen voortdurend aan de maatschappelijke veranderingen aan. Zo kan je de nodige competenties distilleren die je in staat stellen om levenslang te leren.

Bekijk het studieprogramma 

 

De troeven van onze opleiding Management en het beleid van de gezondheidszorg

  • De opleiding is heel praktijkgericht: je leert al doende, wat maakt dat je meteen inzetbaar bent en je loopbaan een flinke boost krijgt zodra je je diploma behaalt.
  • Als je werk en studies wil combineren, zit je met deze masteropleiding bij de VUB zeker goed. De lessen vinden eerst en vooral volledig in avondonderwijs plaats (let wel: dit betekent dat je af en toe les hebt op zaterdagvoormiddag). Daarnaast kiezen we voor online onderwijs waar en wanneer het voor jou als student voordelig is en kan je aan studiespreiding doen, wat erop neerkomt dat je het 1-jarige programma over een langere periode kan spreiden.
  • Voor de colleges en oefenlessen zit je in kleine groepen. Je mag je dus aan interactief onderwijs en intensieve begeleiding verwachten. Veel medestudenten werken bovendien al wanneer ze aan dit programma beginnen. Het voordeel? Heel wat mogelijkheden om (werk)ervaringen uit te wisselen.

Ontdek alle troeven van de VUB

Na je studie

Als master in het Management en het Beleid van de Gezondheidszorg heb je alles in huis om een leidinggevende, beleids- of onderzoeksfunctie op te nemen. Het praktijkgerichte karakter van de opleiding zorgt ervoor dat je snel inzetbaar bent.

Ontdek je beroepsmogelijkheden

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht