Wat leer je in de opleiding? 

In de masteropleiding Computerwetenschappen specialiseer je je in een deeldomein van dit vakgebied. Naast een stevig pakket brede fundamentele vakken kan je het programma dankzij 4 specialisaties en een waaier aan keuzevakken doen aansluiten op je interesses. Nadien ben je klaar voor een carrière als specialist binnen de software-industrie of als onderzoeker in de academische wereld of de industrie.

De tweejarige masteropleiding Computerwetenschappen levert je de titel van burgerlijk ingenieur op. Eerst volg je een gemeenschappelijke kern van vakken. Daarnaast kies je 1 van de volgende 4 specialisaties:

  • Artificiële IntelligentieVerdiep je het bouwen van in intelligente software-artefacten. Onder andere data-mining, big data, adaptieve systemen en computationele creativiteit komen aan bod.
  • Data Management en Analytics Spits je toe op gegevensbeheerssystemen, informatievisualisatie en human-data-interactie.
  • Multimedia Verwerf een grondige technologische en wetenschappelijke kennis van verschillende multimediadomeinen en doe ervaring op met complexe ICT-architecturen.
  • Softwaretalen en Software Engineering Bestudeer programmeertalen en ontwikkel tools om grootschalige toepassingen te bouwen en te onderhouden.

Bekijk het studieprogramma 

 

De troeven van onze masteropleiding Computerwetenschappen

  • Computers zijn in onze maatschappij niet meer weg te denken. Administratie, de entertainmentindustrie en gezondheidszorg zijn maar enkele sectoren die niet meer zonder kunnen. Met onze smartphone hebben we trouwens altijd een computer op zak.
  • Deze master benadert computerwetenschappen fundamenteel, maar vult dat aan met praktische en onderzoeksvaardigheden.
  • Door de 4 specialisaties en een brede waaier aan keuzevakken kan je de opleiding helemaal op jouw interesses afstemmen.
  • Je leert op een actieve manier, want naast hoorcolleges neem je ook deel aan seminaries, workshops en projecten.

Ontdek alle troeven van de VUB 

Na je studie

Met een diploma Computerwetenschappen kan je als IT-specialist aan de slag in de software-industrie of binnen de IT-afdeling van bedrijven. Een aantal van de typische jobs waarin je als universitair geschoold informaticus aan de slag gaat zijn: IT-consultant, IT-analist, IT-architect, ontwikkelaar, database manager, wegspecialist, projectmanager, data scientist en onderzoeker.

Ontdek je beroepsmogelijkheden

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht