Jouw studieprogramma

Heb je belangstelling voor privaatrechtelijke vakken of wil je je nog verder verdiepen in materies zoals (familiaal) vermogensrecht en vereffening en verdeling, zakenrecht, erfbelastingen en registratierechten, ruimtelijke ordening en vennootschapsrecht? Dan is de Master Notariaat aan de Vrije Universiteit Brussel je op het lijf geschreven. Of je nu notariële ambities hebt of enkel je kennis van het recht wil vervolmaken, de Master Notariaat biedt heel wat mogelijkheden voor je carrière en dit zowel voor pas afgestudeerden als voor mensen met werkervaring. Wees welkom voor een grenzeloos veelzijdige, mateloos boeiende en uitermate flexibele opleiding!

In materies die niet langer tot de federale bevoegdheid behoren, wordt de regelgeving van de drie gewesten en gemeenschappen bestudeerd. Dit is onder meer zo in de vakken ‘Notarieel vermogensrecht’, 'Notarieel familierecht' en ‘Registratierechten en successierechten’. Iedere student met een masterdiploma Notariaat moet immers zijn beroepsactiviteit zowel in Vlaanderen als in Brussel of Wallonië kunnen uitoefenen. Wie wil krijgt de kans om zijn Franse taalkennis bij te schaven door het volgen van één of twee vakken aan onze zusteruniversiteit l’Université Libre de Bruxelles (ULB). 

Bekijk hieronder welke vakken je krijgt.

Master-na-master

Master na Master of Laws in het Notariaat

Standaard traject

Heb je een specifiek programma nodig?

De Master Notariaat aan de Vrije Universiteit Brussel staat garant voor flexibiliteit en is bijgevolg uitermate geschikt voor wie werk en/of gezin met studie wil combineren. Naast het eenjarige standaardtraject kan je ervoor opteren om de opleiding over anderhalf, twee, tweeënhalf of drie jaar te spreiden en zelf je deeltijds programma samen te stellen. Je kan de opleiding aanvatten in september of februari. Voor een overzicht van de gespreide modeltrajecten kan je hier terecht. 

Wil jij ook graag een gespreid traject en zit je nog met vragen? Neem dan contact met ons op via ons algemeen opleidingsadres opleiding.notariaat@vub.be

Iets voor jou?   Contacteer studiebegeleiding