Na je studie

Na het succesvol afronden van je studies ontvang je het certificaat Postgraduaat in de Manuele Therapie. Je kan meteen aan de slag als manueel therapeut.

Wat heb je geleerd?

Tijdens je studies nam je uiteenlopende gezondheidsproblemen onder de loep van neuromusculoskeletale aard. Dit zowel op theoretisch als op praktisch vlak, tijdens oefenmomenten en je stage. De wervelkolom heeft nu geen geheimen meer voor jou. Zelfs complexe issues kan je vanaf nu optimaal behandelen.

Verder studeren

Wil je na het behalen van je masterdiploma nog even verder studeren alvorens je het werkveld intrekt? We bieden meer dan 20 master-na-masteropleidingen en heel wat postgraduaten aan die je academische kennis nog meer verbreden en/of verdiepen. Ook doctoreren behoort tot jouw opties. Een ruim en bijzonder hoogwaardig aanbod. En dus een extra troef op je cv.

Welke beroepen kan je uitoefenen?

Na dit postgraduaat kan je aan de slag als erkend manueel therapeut, want deze opleiding is erkend door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO), de International Federation of Orthopaedic Manipulative Physical Therapists (IFOMPT) en de Erkenningscommissie voor de Bijzondere Beroepsbekwaamheid in de Manuele Therapie (Vlaamse overheid).

Dit is wat afgestudeerden van de manama en het postgraduaat Manuele Therapie van de opleiding vinden:

  • Jildert Apperloo | Manueel therapeut

    "Goede skills als manueel therapeut ontwikkel je niet zomaar. Je krijgt voldoende tijd; zowel voor de extremiteiten- als de wervelkolomregio wordt er diepgang voorzien. Je wordt opgeleid tot expert in musculoskeletale aandoeningen. Tijdens de praktijklessen leer je niet alleen de knepen van het vak, maar triggeren de praktijkdocenten je ook om klinisch te redeneren. Een ander groot voordeel van de praktijklessen is dat de groep docenten zeer gevarieerd is, wat maakt dat er voor elk individueel struikelblok wel feedback is. Dankzij de opleiding leer je specifieker onderzoeken én behandelen, waardoor je later betere resultaten zal halen bij je patiënten."

 Andere beroepsverhalen van oud-studenten 

Wist je dat we soms ook manueel therapeuten zoeken aan de VUB?

Je leest het goed. Een boeiende en zinvolle carrière uitbouwen als manueel therapeut of specialist in manuele therapieën: het kan ook bij jouw alma mater. Wij zijn een grote organisatie en zoeken daarom naar heel diverse profielen. 

Ontdek welke vacatures momenteel openstaan

Sluit je aan bij onze community van oud-studenten

Als je afstudeert aan de VUB behoor je tot een uniek netwerk van 75.000 oud-studenten (ook wel alumni genoemd) die klaarstaan om te bouwen aan een betere toekomst. Wij doen dit door zoveel mogelijk ervaringenideeën en andere vormen van kennis uit te wisselen om samen de dingen beter te doen. In onze job, in ons leven én ook daarbuiten, in de wereld.

Kortom, een VUB-diploma levert je niet alleen een sterk visitekaartje op de arbeidsmarkt op, maar ook een netwerk waar je op kan bouwen om je eigen professionele ambities waar te maken en het verschil te maken in de wereld. Meer redenen nodig? We sommen er enkele voor je op.

Proclamatie van Recht en Criminologie aan de VUB

... het loont de moeite!

  • Voordelen op en naast de campus. Een BasicFit-jaarabonnement tegen halve prijs, studententarief in de Resto... Oud-student zijn loont met het digitale alumnipas.
  • Hulp bij het solliciteren. Als pas afgestudeerde alumnus is het soms nog even zoeken om je weg te vinden op de arbeidsmarkt. Wij helpen je bij het maken van een vliegende start.
  • Netwerken. Word lid van je facultaire- of opleidingsalumnivereniging. Zo ben je mee met de ontwikkelingen binnen je vakgebied en de laatste netwerkevents.
  • Inspiratie voor je eigen carrière. Zoek je een job die aansluit bij jouw passies? Lees de carrièreverhalen en -tips van oud-studenten en ontdek de mogelijkheden per diploma.
  • Onze vervolgopleidingen. Onze samenleving en arbeidsmarkt staan niet stil. Onze vervolgopleidingen houden je kennis en vaardigheden relevant. Je leven lang.