Wat leer je in de opleiding? 

Deze opleiding creëerden we op basis van de noden van manueel therapeuten. Je krijgt les van enthousiaste experten met uitgebreide klinische ervaring en een sterke wetenschappelijke achtergrond. Ze leren je complexe neuromusculoskeletale gezondheidsproblemen te managen. Verdiep je in de kneepjes van het vak tijdens praktische oefenmomenten en je stage. Nadien kan je meteen aan de slag als manueel therapeut.

Bekijk het studieprogramma 

De troeven van onze opleiding Manuele Therapie

  • Je krijgt les van topexperten in de manuele therapie. Onder hun begeleiding zet je je kennis meteen om in de praktijk.
  • Je studeert af als erkend manueel therapeut. Onze opleidingen zijn officieel goedgekeurd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO), de International Federation of Orthopaedic Manipulative Physical Therapists (IFOMPT) en de Erkenningscommissie voor de Bijzondere Beroepsbekwaamheid in de Manuele Therapie (Vlaamse overheid).
  • Je kan deze studie makkelijk combineren met je job. De Nederlandstalige lessen gaan door op dinsdagnamiddag- en avond, en op zaterdag.

Ontdek alle troeven van de VUB

Na je studie

Na het succesvol afronden van je studies ontvang je het certificaat Postgraduaat in de Manuele Therapie. Je kan meteen aan de slag als manueel therapeut.

Ontdek je beroepsmogelijkheden

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht