Na je studie

Tijdens de talrijke stages in je master Geneeskunde kon je al proeven van heel wat verschillende specialisaties. Na je master-na-master in de Specialistische Geneeskunde ben je helemaal voorbereid om een complete arts-specialist te worden, een gedreven en kritische expert met goed ontwikkelde people skills waar de medische wereld op zit te wachten.

Wat heb je geleerd?

Als arts-specialist huisarts beschik je over de juiste kennis, sociale skills en communicatieve vaardigheden om patiënten zo goed mogelijk te helpen bij hun herstel en behandeling. Je blijft daarbij kritisch voor jezelf en werkt goed samen met andere zorgverstrekkers. Het welzijn van je patiënt is wat je drijft.

Welke beroepen kan je uitoefenen?

Na de masteropleiding Geneeskunde mag je jezelf arts noemen, maar je mag het beroep nog niet uitoefenen. Daarvoor moet je nog een specialisatie kiezen en een master-na-masteropleiding volgen. Naast Huisartsgeneeskunde kan je kiezen voor Master-na-master of Medicine in de Specialistische Geneeskunde. Word wat jij wil: aan de VUB heb je keuze uit niet minder dan 30 opties: van anesthesie tot urologie.

Meer informatie per specialisatie vind je hier

Wist je dat we soms ook dokters zoeken aan de VUB?

Je leest het goed. Een boeiende en zinvolle carrière uitbouwen als dokter of specialist: het kan ook bij jouw alma mater. Wij zijn een grote organisatie en zoeken daarom naar heel diverse profielen. 

Ontdek welke vacatures momenteel openstaan

Sluit je aan bij onze community van oud-studenten

Als je afstudeert aan de VUB behoor je tot een uniek netwerk van 75.000 oud-studenten (ook wel alumni genoemd) die klaarstaan om te bouwen aan een betere toekomst. Wij doen dit door zoveel mogelijk ervaringenideeën en andere vormen van kennis uit te wisselen om samen de dingen beter te doen. In onze job, in ons leven én ook daarbuiten, in de wereld.

Kortom, een VUB-diploma levert je niet alleen een sterk visitekaartje op de arbeidsmarkt op, maar ook een netwerk waar je op kan bouwen om je eigen professionele ambities waar te maken en het verschil te maken in de wereld. Meer redenen nodig? We sommen er enkele voor je op.

Proclamatie van Recht en Criminologie aan de VUB

... het loont de moeite!

  • Voordelen op en naast de campus. Een BasicFit-jaarabonnement tegen halve prijs, studententarief in de Resto... Oud-student zijn loont met het digitale alumnipas.
  • Hulp bij het solliciteren. Als pas afgestudeerde alumnus is het soms nog even zoeken om je weg te vinden op de arbeidsmarkt. Wij helpen je bij het maken van een vliegende start.
  • Netwerken. Word lid van je facultaire- of opleidingsalumnivereniging. Zo ben je mee met de ontwikkelingen binnen je vakgebied en de laatste netwerkevents.
  • Inspiratie voor je eigen carrière. Zoek je een job die aansluit bij jouw passies? Lees de carrièreverhalen en -tips van oud-studenten en ontdek de mogelijkheden per diploma.
  • Onze vervolgopleidingen. Onze samenleving en arbeidsmarkt staan niet stil. Onze vervolgopleidingen houden je kennis en vaardigheden relevant. Je leven lang.