Wat leer je in de postgraduaat opleiding? 

Het postgraduaat Sportkinesitherapie is een praktijk- en ervaringsgerichte opleiding, gekaderd binnen de recentste wetenschappelijke inzichten en een evidence-based practice.

De opleiding is zowel voor pas afgestudeerden als voor ervaren kinesitherapeuten die zich willen bijscholen en verdiepen in de sportkinesitherapie. De postacademische opleiding richt zich op het verruimen van vaardigheden en competenties en plaatst de (sport)kinesitherapeutische praktijk in een brede context. Ook management en innovatie komen aan bod. Tegelijkertijd beperken we ons niet tot topsportprestaties, maar baseren we ons op verschillende bewegingsniveaus, van beginnende sporters tot ervaren atleten.

Het is belangrijk om te weten dat we dit niet alleen doen. Experten uit het werkveld ondersteunen onze opleiding door bij te dragen als lesgevers, klankbord en stagebegeleiders.

Per academiejaar worden er maximum 30 deelnemers toegelaten tot de opleiding. Het postgraduaat is een praktijkgerichte opleiding en om de kwaliteit van de lessen te waarborgen, stellen we deze limiet in. Zo maximaliseren we enerzijds de oefentijd en anderzijds de contacttijd met de experten uit het werkveld en bewaken we een hoge return on investment (ROI) voor de deelnemers.

Bekijk het studieprogramma 

De troeven van onze postgraduaat opleiding Sportkinesitherapie

  • Je krijgt een hoogwaardig kwalitatief programma dankzij de expertise van gespecialiseerde docenten, uit de academische wereld én uit het werkveld.
  • De opleiding focust ook op het verdiepen van praktijkgerichte competenties op een gevorderd niveau op basis van geactualiseerde kennis.
  • Ontworpen om te combineren met werken in de praktijk. 
  • Je kan rekenen op een tussenkomst in de KMO-portefeuille.

     

Ontdek alle troeven van de VUB

Visual Postgraduaat Sportkinesitherapie

Na je studie

Het domein van de sportkinesitherapie is niet alleen gericht op topsporters. Ook recreatieve sporters en het activeren van mensen met een sedentaire levensstijl komen aan bod tijdens de opleiding. Daarnaast zet de opleiding ook sterk in op management en innovatie. Het programma beoogt om deelnemers hun vaardigheden, expertise en kennis te ontwikkelen en op het niveau te brengen zoals vooropgesteld door de Belgische en Internationale Federatie voor Sportkinesitherapie.

Ontdek je beroepsmogelijkheden

Vraag een persoonlijk infomoment aan

Docententeam Postgraduaat Sportkinesitherapie

VUB Main Campus Etterbeek
Pleinlaan 2
1050 Elsene
Gebouw U-residence, 1e verdieping
Meer info

Wil je meer te weten komen over Postgraduaat Sportkinesitherapie? Op de Facebook-pagina krijg je regelmatig updates en nieuws over de opleiding. Volg Postgraduaat Sportkinesitherapie op Facebook

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht