Wat leer je in de opleiding? 

Na je eerdere wetenschappelijk-technische academische (bachelor)opleiding verdiep je je stevig in de computerwetenschappen. Eerst bouw je je basiskennis informatica op met een studieprogramma aangepast aan je vooropleiding. Daarna pas je die kennis toe op een vakgebied als multimediatechnologie, de ontwikkeling van softwaresystemen, telecommunicatie, numerieke ingenieurstechnieken, bio-informatica en robotica. Dat via keuze-opleidingsonderdelen, werkcolleges, een eventuele stage en je masterproef

Bekijk het studieprogramma 

 

De troeven van onze opleiding Toegepaste Computerwetenschappen

  • Je leert hoe je een bedrijf opstart om je wetenschappelijke kennis te verzilveren met innovatieve producten en diensten.
  • Na een wetenschappelijk-technische academische (bachelor)opleiding word je ook computerwetenschapper.
  • Een bachelordiploma Computerwetenschappen is niet nodig: we verwelkomen studenten met allerlei technisch-wetenschappelijke bachelordiploma's.

Ontdek alle troeven van de VUB 

Na je studie

Met een masterdiploma Toegepaste Computerwetenschappen kan je in veel domeinen aan de slag: het onderwijs, de privésector, de overheid, ... Noem maar op. Of je doet onderzoek, ook dat is natuurlijk mogelijk.

Ontdek je beroepsmogelijkheden

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht