Ontdek jouw passie voor lesgeven

Word leraar via de 8 educatieve masteropleidingen aan de VUB via een traject op maat: dag- en avondonderwijs in combinatie met werken. Starten kan in januari of februari. Je leert om in een omgeving vol diversiteit maximale leerkansen te creëren voor iedere leerling. Vanuit een onderzoekende houding en in team ontdek je met beide voeten in de praktijk hoe je je vakexpertise op masterniveau optimaal in het onderwijs kan inzetten. 

Kies voor een (verkorte) educatieve Master aan de VUB

  • De VUB is een plek waar eigenheid centraal staat. Dat betekent dat er bij ons ruimte is voor jouw mening. Meer zelfs: we nodigen je uit om volledig jezelf te zijn. Je stem te laten horen. En je eigen leertraject in handen te nemen. Net daarom krijg je van ons zo veel opties: contactonderwijs, online leren of een blended traject, voltijds of deeltijds studeren, en dat alles op de campus van je keuze.
  • Onze lerarenopleiding verbindt de praktijk stevig met wetenschappelijke inzichten en referentiekaders. Samen met onze partnerscholen ontwikkelen we praktijkrelevante stage-activiteiten die inspelen op actuele maatschappelijke noden en jou opleiden tot een vakbekwame professional. Ons opleidingsconcept én de deskundige ondersteuning vanuit het werkveld bereiden je optimaal voor op de praktijk.
  • Eerlijk is eerlijk: aan de VUB sta je vanaf dag één met beide voeten in de praktijk. Als je dat nu wat angst inboezemt, geen nood: we begeleiden je daar heel goed in. Je stageopdracht start laagdrempelig, en wordt gaandeweg uitdagender. Beginnen doe je met één leerling, om verder te gaan met een klein groepje, in co-teaching een duo te vormen met een leerkracht op een school en tot slot les te geven aan een volledige klas.

Interesse en vragen? Neem dan zeker deel aan één van onze online infosessies. Inschrijven doe je eenvoudig via deze link. Bezoek ons zeker ook op de campus op 17 maart, 28 april of 1 september 2024.

Campuslocaties EduMa

Leslocaties educatieve master Vrije Universiteit Brussel: Etterbeek, Anderlecht, Leuven en Diest.

Nood aan meer begeleiding? Onze studietrajectbegeleiders ondersteunen jou graag met meer informatie. 

Studietrajectbegeleider Rienske Geens

Rienske Geens

Studietrajectbegeleider Educatieve Master
Anske Mertens, studietrajectbegeleider MILO

Anske Mertens

Studietrajectbegeleider Educatieve Master