Wat leer je in de opleiding?Ā 

Als handelsingenieur ben je wetenschapper en wereldburger. Je leert aan de VUB creatief denken om innovatieve oplossingen te vinden. Je krijgt daarom in de bachelorjaren natuurwetenschappen, technologie, wiskunde en statistiek. Op de VUB Main Campus studeren ook heel wat ingenieurs- en wetenschapsstudenten. In het vak Technologisch Ondernemen brengen we jullie samen om een bedrijfsplan uit te dokteren: een voorproefje van samenwerken in het bedrijfsleven. Je leert in Brussel, de hoofdstad van Europa, internationaal denken. Je krijgt economisch Frans en Engels en kan een jaar in het buitenland studeren.

Bekijk het studieprogrammaĀ Ā Ā 

De troeven van onze opleiding Handelsingenieur

Ondernemerschap is de rode draad door de opleiding Handelsingenieur: je leert er de juiste beslissingen nemen en kansen voor commercieel succes opsporen. Je krijgtĀ de kans om je kennis in de praktijk om te zetten door jeĀ in de masteropleiding bijvoorbeeld teĀ specialiseren in jouw specifieke interessevelden. Dankzij de Solvay Business School heb je toegang tot een topnetwerk van alumni. Bovendien kan je rekenen op kwaliteitsvolle begeleiding van academici die in nauw contact staan met het bedrijfsleven en krijg je gastcolleges van grote namen uit de business. Dat zorgt ervoor dat je veel van de praktijk kan proeven. Studeren in de hoofdstad van Europa is een buitenkans voor wie geboeid is door economie, want je vindt er het hoofdkantoor van heel wat internationale bedrijven en beleidsinstellingen. We brengen je met die organisaties in contact, en je kan er ook een stage volgen.

Ontdek alle troeven van de VUBĀ Ā 

Studenten en oud-studenten aan het woord over de opleiding
Ā 
  • Fanny Soyeur | Oud-studente Handelsingenieur
    "De internationale ervaringen waren het hoogtepuntĀ van mijn studies.Ā Ik heb heel veel geleerd van mijnĀ uitwisseling naar Mexico en de handelsmissie in Colombia. Het waren ervaringen die ervoor hebben gezorgd dat ik meer zelfstandig en open-minded ben."
    Ā 
  • Laura Molinari | Oud-studenteĀ Handelsingenieur

    "Ik kon altijd bij de docenten terecht voor mijn vragen. De VUB is een echte gemeenschap: iedereen kent elkaar en iedereen is welkom, ongeacht je sociale of culturele achtergrond."

Na je studie

Handelsingenieur is een heel polyvalente opleiding, dus je kan bijna overal terecht. Onze afgestudeerden werken onder meer in banken en verzekeringsinstellingen, chemie, farmaceutica, consulting, auditing en reclame. Ze hebben daar operationele of strategische functies. Ook in verkoop, marketing en financiƫn vind je handelsingenieurs. Zowat een kwart van onze alumni stoot door tot het topmanagement.

Ontdek je beroepsmogelijkheden

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

OverzichtĀ Ā 

Ā