Na je studie

Toegepaste Economische Wetenschappen is erg veelzijdig. Onze alumni zijn dan ook actief in de meest uiteenlopende sectoren, zoals het bank- en verzekeringswezen, de audit en consulting, maar ook in overheidsinstellingen en non-profitorganisaties. Ze werken in studiediensten, worden sales manager of verantwoordelijke van een personeelsdienst, anderen zijn analist in de marketing of op een productieafdeling. Kortom, deze brede vorming biedt heel veel jobmogelijkheden.

 

Wat heb je geleerd?

  • Je leert de bedrijfswereld van binnenuit kennen: van productie over transport, verkoop en recyclage. Je leert hoe dat praktisch in zijn werk gaat.
  • Je bent van alle markten thuis: omdat je inzicht hebt in de verschillende humane wetenschappen kan je bedrijfsbeslissingen in hun context zien en begrijpen.
  • Onze economie is voortdurend in beweging, en dat vergt continue bijsturingen. Daarom bouw je ook analytisch vermogen op en leren we je economische vraagstukken aan te pakken.

 

Verder studeren

Heb je je masterdiploma in de Toegepaste Economische Wetenschappen gehaald? Dan kan je je verder specialiseren. Na een voorbereidingsprogramma kan je starten in verschillende masteropleidingen, zoals Handelsingenieur, Sociologie en Politieke Wetenschappen. Als je de minor Management en Beleid van de Gezondheidszorg volgt in de 3de bachelor, kan je daarna meteen starten met de Master in het Management en Beleid van de Gezondheidszorg. Met de andere minoren kan je met een korter programma een 2de master halen. Wil je graag lesgeven? Kies dan voor de Educatieve Master in de Economie. Ook doctoreren behoort tot jouw opties.

Een ruim en bijzonder hoogwaardig aanbod. En dus een extra troef op je cv. Enkele mogelijke vervolgopleidingen.

Wist je dat we soms ook economen zoeken aan de VUB?

Je leest het goed. Een boeiende en zinvolle carrière uitbouwen als econoom of specialist in economische materies: het kan ook bij jouw alma mater. Wij zijn een grote organisatie en zoeken daarom naar heel diverse profielen. 

Ontdek welke vacatures momenteel openstaan

Sluit je aan bij onze community van oud-studenten

Als je afstudeert aan de VUB behoor je tot een uniek netwerk van 75.000 oud-studenten (ook wel alumni genoemd) die klaarstaan om te bouwen aan een betere toekomst. Wij doen dit door zoveel mogelijk ervaringenideeën en andere vormen van kennis uit te wisselen om samen de dingen beter te doen. In onze job, in ons leven én ook daarbuiten, in de wereld.

Kortom, een VUB-diploma levert je niet alleen een sterk visitekaartje op de arbeidsmarkt op, maar ook een netwerk waar je op kan bouwen om je eigen professionele ambities waar te maken en het verschil te maken in de wereld. Meer redenen nodig? We sommen er enkele voor je op.

Proclamatie van Recht en Criminologie aan de VUB

... het loont de moeite!

  • Voordelen op en naast de campus. Een BasicFit-jaarabonnement tegen halve prijs, studententarief in de Resto... Oud-student zijn loont met de digitale alumnipas.
  • Hulp bij het solliciteren. Als pas afgestudeerde alumnus is het soms nog even zoeken om je weg te vinden op de arbeidsmarkt. Wij helpen je bij het maken van een vliegende start.
  • Netwerken. Word lid van je facultaire- of opleidingsalumnivereniging. Zo ben je mee met de ontwikkelingen binnen je vakgebied en de laatste netwerkevents.
  • Inspiratie voor je eigen carrière. Zoek je een job die aansluit bij jouw passies? Lees de carrièreverhalen en -tips van oud-studenten en ontdek de mogelijkheden per diploma.
  • Onze vervolgopleidingen. Onze samenleving en arbeidsmarkt staan niet stil. Onze vervolgopleidingen houden je kennis en vaardigheden relevant. Je leven lang.