logo

Stel je kandidaat als examen steward

Om de examenorganisatie van de eerste zittijd in goede banen te leiden, is VUB op zoek naar mensen die zich de komende weken willen engageren als steward. Meld je vliegensvlug aan via dit formulier!

De VUB stelt de veiligheid van haar studenten, medewerkers en academici voorop. Ook in examentijd. Daarom zocht ze voor zoveel mogelijk examens een alternatieve, online examenvorm. Voor examens waarbij fysieke aanwezigheid op de campus noodzakelijk is, neemt ze de nodige voorzorgsmaatregelen. De hele examenorganisatie verloopt op een corona-veilige wijze waarbij strikt de richtlijnen van de overheid gevolgd worden. De VUB vindt het immers erg belangrijk dat al studenten alle kansen krijgen om hun diploma te behalen.

Om de examenorganisatie in goede banen te leiden en de veiligheid van studenten en docenten te waarborgen, is er extra toezicht en ondersteuning nodig. Daarom is VUB op zoek naar vrijwilligers die zich willen engageren als steward.

Wat doet een steward?

Als steward doe je enerzijds aan publiekbegeleiding en houd je toezicht op de naleving van de voorzorgsmaatregelen. Je begeleidt de studentenstromen binnen en buiten de gebouwen en zorgt ervoor dat studenten afstand houden, hun handen wassen of desinfecteren en een mondmasker dragen waar nodig.

Als steward kan je ook logistiek aan de slag en helpen bij de op- en afbouwactiviteiten, zoals het plaatsen van meubilair en signalisatie, of bij het bemannen (of bevrouwen) van distributiepunten van materiaal.

Examensurveillance behoort niet tot de taken van stewards, maar wordt uitgevoerd door het academisch en facultair personeel.

Praktisch

De examens vinden plaats tussen 25 mei en 03 juli 2020, op weekdagen, op zaterdag en op pinkstermaandag, zowel op onze campussen te Elsene en Jette als op twee externe locaties: congrescentrum The Square (vlakbij Brussel Centraal) en het Museum voor Kunst en Geschiedenis (Jubelpark te Etterbeek, vlakbij Merode).

Je krijgt een vrijwilligersvergoeding voor je inzet. 

Stel je kandidaat!

Ben je bereid om hier mee je schouders onder de examenorganisatie? Laat het ons zo snel mogelijk weten via dit formulier.

Je kan aangeven op welke dagen en locaties je beschikbaar bent en of je een voorkeur hebt om vroeg dan wel later te starten, wanneer het nodig is om twee shiften te voorzien. We vragen je om zo flexibel mogelijk zijn, zodat het voor ons mogelijk is om de puzzel te leggen.

De VUB dankt je alvast voor je solidariteit en engagement!

Heb je vragen of bezorgdheden?

Laat het ons weten via het aanmeldformulier. We nemen ze waar mogelijk mee in de verdere uitwerking.