logo

Eenheid voor diversiteit

In Oktober 2013 werd de university of Brussels Law Alumni opgericht door een aantal alumni in samenwerking met de faculteit Recht en Criminologie. De UBLA komt daarmee tegemoet aan een vraag die leeft bij de meer dan 6.000 afgestudeerden van de VUB rechtsfaculteit die in uiteenlopende sectoren actief zijn. De UBLA wil een forum creĆ«ren om de unieke individuele talenten en ervaringen van haar leden te verenigen en sociale en professionele contacten te onderhouden. Het covoorzitterschap is in handen van Prof. Dr. Em. Bart De Schutter en Herman De Croo. Het eerste event heeft plaats op 29 November 2013 n.a.v de diploma-uitreiking van de faculteit Recht en Criminologie. 

Nu de werkingsstructuur een feit is, zal de UBLA vooral de alumni trachten bij elkaar te brengen door netwerkmogelijkheden en inhoudelijke workshops te organiseren. Hierbij wordt voortgebouwd op de hechte banden die kenmerkend zijn voor de rechtenstudenten van de VUB. Informeren (via o.m. een databank, een ledenboek, sociale media en een nieuwsbrief) en ondersteunen (door initiatieven zoals een mentorship programma en een alumniprijs ) zijn eveneens belangrijke doelstellingen van de UBLA.

Daarnaast wil de UBLA de uitstraling en positionering van de VUB-rechtenopleiding als een sterk merk ondersteunen in het binnen- en buitenland en de ervaring en vaak unieke kennis van haar leden ten dienste stellen van studenten, dit met respect van de waarden van de VUB. Daartoe werkt de UBLA nauw samen met de VUB en de faculteit Recht en Criminologie.

 

Het voorzitterschap van de UBLA is in handen van twee vooraanstaande rechtenalumni: Prof. Dr. Em. Bart De Schutter en volksvertegenwoordiger en Minister van Staat Herman De Croo. Diverse alumni uit de bedrijfswereld, advocatuur en politiek behoren reeds tot de leden.

Verdere informatie zal weldra beschikbaar zijn op onze website (www.ubla.be), waar momenteel de laatste hand aan gelegd wordt. In afwachting nodigen wij u graag uit op onze pagina's op LinkedInfacebook en twitter

De UBLA treedt de eerste keer voor het voetlicht op 29 november 2013, tijdens de plechtige diploma-uitreiking van de Faculteit Recht en Criminologie, met o.m. strafpleiter Sven Mary als spreker. Inschrijven hiervoor an via deze link.

 

 

Meer informatie over de UBLA en lidmaatschap


UBLA VZW, Joseph Stevenslaan 7, 1000 Brussel, E-mail: info@ubla.be