logo

Geef Brusselse jongeren en kinderen de kans op een betere schoolloopbaan dankzij Club Stylo!

Ben jij een VUB’er die het belangrijk vindt dat iedereen een eerlijke kans krijgt om een plaatsje te krijgen in onze maatschappij? Vind je dat elk kind en elke jongere recht heeft op goed onderwijs? Zou je hen daar graag in helpen? Dan is de huiswerkbegeleiding via Club Stylo iets voor jou!

Club Stylo is een initiatief van de Vereniging van Marokkaanse Jongeren van Molenbeek (AJM). Als vrijwilliger bij Club Stylo geef je kinderen vanaf het vierde leerjaar drie avonden per week huiswerkbegeleiding. Dat kan in een Nederlandstalige groep of in een Franstalige groep. Tijdens die sessies stimuleer je ‘leren leren’. Dat is belangrijk voor de kinderen, omdat ze zo leren hoe ze taken maken, lessen verwerken en leermethodes kunnen toepassen. Je bent dus de broodnodige begeleider voor een goede schoolloopbaan van jongs af aan! Voor leerlingen uit de middelbare school organiseer je samen met Club Stylo een maand voor de examens een studieweekend waar leren en ontspanning worden afgewisseld. Vanaf het 5de middelbaar kunnen de jongeren dag en nacht in de lokalen terecht en kunnen ze zelf bepalen hoe ze studeren (alleen of in groep). Jouw huiswerkbegeleiding maakt deel uit van een groter geheel: AJM betrekt de school en de ouders van de kinderen die je helpt actief bij het project en steunt hen hier ook bij. Op die manier slaan jullie samen de handen in elkaar om de kansarme kinderen en jongeren te ondersteunen en zo schoolmoeheid te voorkomen. Jouw begeleiding zorgt er dus voor dat hun slaagkansen aanzienlijk stijgen én dat ze daardoor beter geïntegreerd worden in de maatschappij. Je maakt dus een belangrijk verschil! Twijfel niet en meld je aan!

Wil je je engageren voor dit project?

Doe mee!
Verantwoordelijke
Philippe Claudel

E-mail:
ajm.asbl.1080@gmail.com

Telefoonnummer
0485949893

Wil je meer weten over dit project?

Bekijk de website

VACATURE

 

 

Jij bent… 

  • Iemand die goed Nederlands en/of Frans spreekt en schrijft
  • Een VUB’er die actief wil meebouwen aan onze samenleving
  • Een VUB’er die goed overweg kan met kinderen en/ of jongeren

Jij hebt… 

  • Zin om leerlingen uit het lager en secundair onderwijs via huiswerkbegeleiding te helpen
  • Een vrije agenda om drie avonden per week huiswerkbegeleiding te geven

What’s in it for you?

  • Je geeft kansarme kinderen en jongeren uit het basis- en secundair onderwijs de begeleiding en ondersteuning die ze broodnodig hebben
  • Je zorgt ervoor dat elk kind/ elke jongere de kans krijgt om te integreren in de Brusselse maatschappij
  • Je komt in aanraking met diverse culturen
  • Een grote dankbaarheid van zowel de school als de ouders van de kinderen

Wil je je engageren voor dit project?

Doe mee!
Verantwoordelijke
Philippe Claudel

E-mail:
ajm.asbl.1080@gmail.com

Telefoonnummer
0485949893

Wil je meer weten over dit project?

Bekijk de website