Medische nazorg 

Een abortusbehandeling verloopt over het algemeen zonder complicaties. Je kan na de ingreep bloedverlies hebben zoals bij de gewone menstruatie. Na een abortuspilbehandeling kan je meer bloedverlies hebben dan gewoonlijk. Sommige vrouwen voelen ook nog krampen in de week na de behandeling. Je krijgt hierover uitleg van onze medewerkers.

Een medische follow-up is niet altijd nodig. Als je je zorgen maakt, als de arts dat wenselijk acht of als je een spiraaltje liet plaatsen, kan je bij ons een follow-up afspraak maken. Deze afspraak is inbegrepen in de dienstverlening en dus gratis.

Als je doorverwezen werd door je eigen arts, sturen we hem/haar een verslagbrief (enkel als jij daarin toestemt).

Psychosociale nazorg  

De meeste vrouwen ervaren na een abortus geen grote psychologische gevolgen. Verdriet is wel normaal, bij sommigen meer, bij anderen minder.

Als je na een abortus – ongeacht hoe lang geleden – nood hebt aan een gesprek, ben je zeker welkom bij ons. Ook als (ex-)partner kan je bij ons terecht. Je kan hiervoor telefonisch een afspraak maken. Deze hulpverlening is gratis.

Als je liever ergens anders begeleiding zoekt, kan je terecht bij:

Advies rond anticonceptie

Tijdens de consultaties bij Dilemma bieden we ruimte om samen te zoeken naar het anticonceptiemiddel dat voor jou het meeste geschikt is. Onze artsen en medewerkers zijn hier heel ervaren in en beschikken over alle nodige expertise om je verder te helpen. Zo kan je na de abortus gebruik maken van anticonceptie die bij je past.

Meer informatie over anticonceptie