Water

Drink vooral water. Water is cruciaal voor de vochtbalans van je lichaam. Kies bij voorkeur voor kraanwater, want dat is een pak beter voor het milieu dan flessenwater. Bovendien is het ook beter voor je portefeuille. Je vindt drinkwaterfonteintjes in de resto’s en in de ingangen van de hoofdgebouwen. Een hervulbare drinkfles voor tijdens de lessen is altijd een goed idee.

Seizoensgebonden

Erwtjes in de zomer en spruitjes in de winter: heerlijk! Seizoensgroenten leggen bovendien heel wat minder kilometers af en zijn kraakvers. Het VUB-restaurant in Etterbeek gebruikt steeds verse seizoensgroenten in haar bereidingen. De groenten van het seizoen vind je in het vet op het menu. Ook op het dessertmenu vind je steeds seizoensfruit.

Wil je zelf seizoensgebonden koken?

Ontdek de groenten van het seizoen en seizoensgebonden recepten via Recepten4Seizoenen

Gezonde porties

We geven groenten de hoofdrol, want een gezond dieet bestaat uit minstens 400 gram groenten en fruit per dag. Een warme maaltijd in de resto bevat daarom minstens 200 gram rauwe groenten. Dit vul je zelf aan met fruit en rauwkost doorheen de dag.

Tip: je kunt gratis je aardappelen/frietjes vervangen door een kleine portie groentjes uit de saladbar.

Biologische landbouwproducten

Een volgende stap in het duurzaamheidsproject van het restaurant is het gebruik van biologische landbouwproducten. De bedrijven die deze producten leveren, gebruiken geen kunstmatige meststoffen en chemische pesticiden.