Pendelen naar de campus?

Bekijk hieronder welke mogelijkheden er zijn voor abonnementen. De herlaadbare MOBIB-kaart groepeert je biljetten en abonnementen van de NMBS, MIVB, De Lijn, TEC, B-parking, Cambio en Villo. Je kan voor ‚ā¨5 een MOBIB-kaart bestellen in een BOOTIK of via Go Easy. De kaart blijft 5 jaar geldig.
Ontdek op de bereikbaarheidspagina’s hoe je de campussen kan bereiken met het openbaar vervoer.

Openbaar vervoer in Brussel

Verplaats je je voornamelijk in Brussel met het openbaar vervoer? Dan maak je waarschijnlijk gebruik van de MIVB.

Met het¬†MIVB-schoolabonnement kan je gebruik maken van het volledige MIVB-net (bussen, trams en metro). Dit abonnement is mogelijk voor studenten tot en met 24 jaar en kost slechts ‚ā¨12 per academiejaar.
Het¬†BRUPASS-schoolabonnement¬†is geldig op het volledige MIVB-net (bussen, trams en metro) en de¬†netten van De Lijn, TEC en NMBS in Brussel (in de Brupass-zone).¬†Dit abonnement is mogelijk voor studenten tot en met 24 jaar en kost ‚ā¨52 per academiejaar.

Maak je slechts af en toe gebruik van de bussen, trams of metro van de MIVB? Dan zijn er andere mogelijkheden dan een abonnement, bijvoorbeeld JUMP 5- of 10-rittenkaart. Tussen 23 u en 6 u is nachttaxi Collecto een aanrader.

2022_Openbaar vervoer_Tram_MIVB_S_211336621

Hoe kan je een abonnement aanvragen/verlengen?

Nog geen persoonlijke MOBIB-kaart? Ga dan naar één van de 5 MIVB BOOTIK-verkooppunten en breng je identeitsbewijs en je schoolattest mee.
Heb je al een persoonlijke MOBIB-kaart? Surf naar school.stib-mivb.be en upload je schoolattest. Je ontvangt dan een bevestigingsmail die je nodig hebt om je abonnement te kunnen kopen aan een GO-verkoopautomaat of online. Je kan ook rechtstreeks naar een KIOSK of BOOTIK gaan met je papieren schoolattest.

2022_Trein_Duurzaamheid_Mobiliteit_VUB

Met de trein naar de VUB

Pendel je met de trein naar de VUB? Dan heb je de keuze tussen verschillende formules bij de NMBS.  Als je jonger bent dan 26 jaar heb je de keuze tussen twee abonnementsformules. Wat precies voordeligst is in jouw geval ontdek je op belgianrail.be.

Een¬†Student Multi kaart (vroegere Campuskaart) zijn¬†5 heen- en 5 terugritten¬†die 49 dagen geldig zijn op een bepaald traject. Dit is voornamelijk interessant wanneer je¬†2 of 3 keer per week aflegt. Dit is in veel gevallen goedkoper dan een Youth Pass (‚ā¨55 voor 10 ritten met vrije vertrek -en aankomstkeuze).
Volg je een interuniversitaire opleiding waarvoor je geregeld tussen twee universiteiten pendelt? Dan kan je voor beide trajecten een Multi kaart aanvragen als je een attest voorlegt waaruit blijkt dat je op beide campussen les volgt.
Een Student Abonnement (vroegere Schoolabonnement) is een onbeperkt abonnement van 1, 3 of 12 maanden op een vast traject. Dit is voornamelijk interessant als je 4 of meer heen- en terugritten aflegt per week.

Hoe kan je een abonnement aanvragen/verlengen?

Om je eerste Student Abonnement te kopen, ga je naar het loket van een NMBS-station met je elektronische identiteitskaart en je ingevulde schoolattest. Je abonnement vernieuwen kan zowel online als in het station.

Bussen tussen Brussel en Vlaanderen

Kom je vanuit Vlaanderen met de bus? Dan is een abonnement bij De Lijn iets voor jou. 

Ben je tussen 6 en 24 jaar? Dan kan je met de Buzzy Pazz onbeperkt reizen met alle bussen en trams (uitgezonderd de Limburgse snellijnen) van De Lijn in Vlaanderen en Brussel. Je Buzzy Pazz kan je online, via het contactformulier of in een Lijnwinkel in de buurt kopen.

De Limburgse snelbuslijnen 68 (Bocholt-Antwerpen, onrechtstreeks), 178 (Maaseik-Brussel) en 179 (Hamont-Brussel) zijn de snelst manier om vanuit de gemeentes langs deze lijnen met het openbaar vervoer op de VUB te geraken. Deze bussen rijden elke dag en met extra ritten op vrijdag- en zondagavond. Raadpleeg de dienstregelingen via delijn.be. 
De kostprijs is ‚ā¨4 per rit, ook abonnementsformules zijn mogelijk. Deze zijn enkel te koop bij de chauffeur op vertoon van je studentenkaart. Let op: de Buzzy Pazz of Omnipas is niet geldig op deze lijnen.