Na je studie

De vraag naar hooggeschoolde informatici is nog altijd groter dan het aanbod, dus je kan echt alle kanten op. Met een diploma Computerwetenschappen kan je als IT-specialist aan de slag in de software-industrie of binnen de IT-afdeling van bedrijven. Maar ook een eigen zaak opstarten, doctoreren of lesgeven behoren tot de mogelijkheden. Een aantal van de typische jobs waarin je als universitair geschoold informaticus aan de slag gaat, zijn: IT-consultant, IT-analist, IT-architect, ontwikkelaar, database manager, webspecialist, projectmanager, data scientist en onderzoeker.

Wat heb je geleerd?

In deze opleiding krijg je algemene wetenschappelijke competenties en wetenschappelijk-disciplinaire basiskennis mee. Zo ben je perfect voorbereid om na je bachelor ook een masterdiploma te halen.

Verder studeren

Na je bachelor Computerwetenschappen kan je kiezen tussen de 1-jarige master in de Toegepaste Informatica en de 2-jarige master in de Computerwetenschappen.

Welke beroepen kan je uitoefenen?

  • Gitte Vermeiren | Azure Engineer bij Microsoft

    "Het leukste aan mijn job? Dat ik meewerk aan nieuwe technologie. Je moet goed mee zijn met alle evoluties, maar dat vind ik net zo leuk. Informatica evolueert heel snel, maar de basis over programmeren die ik tijdens mijn opleiding meekreeg, gebruik ik nog elke dag. Die kennis helpt me om dingen sneller te plaatsen en verbanden te zien."

​​​​​​​

Andere beroepsverhalen van oud-studenten 

Wist je dat we soms ook computerwetenschappers zoeken aan de VUB?

Je leest het goed. Een boeiende en zinvolle carrière uitbouwen als computerspecialist: het kan ook bij jouw alma mater. Wij zijn een grote organisatie en zoeken daarom naar heel diverse profielen. 

Ontdek welke vacatures momenteel openstaan

Sluit je aan bij onze community van oud-studenten

Als je afstudeert aan de VUB, behoor je tot een uniek netwerk van 75.000 oud-studenten (ook wel alumni genoemd) die klaarstaan om te bouwen aan een betere toekomst. Wij doen dit door zoveel mogelijk ervaringenideeën en andere vormen van kennis uit te wisselen om samen de dingen beter te doen. In onze job, in ons leven én ook daarbuiten, in de wereld.

Kortom, een VUB-diploma levert je niet alleen een sterk visitekaartje op de arbeidsmarkt op, maar ook een netwerk waar je op kan bouwen om je eigen professionele ambities waar te maken en het verschil te maken in de wereld. Meer redenen nodig? We sommen er enkele voor je op.

Proclamatie van Recht en Criminologie aan de VUB

... het loont de moeite!

  • Voordelen op en naast de campus. Een BasicFit-jaarabonnement tegen halve prijs, studententarief in de Resto... Oud-student zijn loont met het digitale alumnipas.
  • Hulp bij het solliciteren. Als pas afgestudeerde alumnus is het soms nog even zoeken om je weg te vinden op de arbeidsmarkt. Wij helpen je bij het maken van een vliegende start.
  • Netwerken. Word lid van je facultaire- of opleidingsalumnivereniging. Zo ben je mee met de ontwikkelingen binnen je vakgebied en de laatste netwerkevents.
  • Inspiratie voor je eigen carrière. Zoek je een job die aansluit bij jouw passies? Lees de carrièreverhalen en -tips van oud-studenten en ontdek de mogelijkheden per diploma.
  • Onze vervolgopleidingen. Onze samenleving en arbeidsmarkt staan niet stil. Onze vervolgopleidingen houden je kennis en vaardigheden relevant. Je leven lang.